Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναγκαία η αλλαγή προσανατολισμού

Τα στελέχη της ΕΣΑΚ καταψήφισαν τον απολογισμό του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ζητώντας να αλλάξει το Ινστιτούτο προσανατολισμό, υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων

Οργανο στήριξης της λογικής της ταξικής συνεργασίας, χαρακτηρίστηκε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ,από τους συμβούλους της ΕΣΑΚ που καταψήφισαν συνολικά τον απολογισμό του Ινστιτούτου για το 1995, ο οποίος συζητήθηκε χτες στην Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας και εγκρίθηκε από τις άλλες παρατάξεις.

Ο απολογισμός του ΙΝΕ θα συζητηθεί τελικά, στις 24 Απρίλη στο Εθνικό Συμβούλιο του ΙΝΕ,το οποίο αποτελείται από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και τα μέλη του ΔΣ του Ινστιτούτου.

Στη χτεσινή συνεδρίαση οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ πρότειναν να ασχοληθεί το ΙΝΕ με την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την αποβιομηχάνιση, τον δείκτη τιμών καταναλωτή, τις κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας. Βεβαίως το ΙΝΕ ασχολείται ερευνητικά με όλους αυτούς τους τομείς, αλλά οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ υπογράμμισαν ότι πρέπει να εξετάζονται αυτά τα θέματα από την πλευρά της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Επίσης πρότεινε να τεθεί όριο δυο θητειών για τη συμμετοχή στο ΔΣ του Ινστιτούτου, πρόταση που συνάντησε την αντίδραση μελών του ΔΣ του ΙΝΕ.

Ορισμένες από τις βασικές ενστάσεις που διατύπωσε η ΕΣΑΚ για τη λειτουργία και τη φυσιογνωμία του ΙΝΕ, είναι ότι το Ινστιτούτο έχει καταστεί όργανο στήριξης της λογικής της ταξικής συνεργασίας, ότι συνεργάζονται με αυτό ερευνητές που αξιοποιούν συνέχεια τις ίδιες μελέτες για να παρουσιάζουν έργο που ακριβοπληρώνεται, ότι η πορεία του ΙΝΕ αντανακλά την πορεία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και ότι δεν έχει κύρος στην εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ