Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλίμα τρομοκρατίας στο ΜΑΚΡΟ

Προκλητικές παρεμβάσεις στις αρχαιρεσίες του σωματείου και παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ .-

Την καταπάτηση κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος και ελευθερίας από τη διεύθυνση της επιχείρησης, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του πολυεθνικού πολυκαταστήματος ΜΑΚΡΟ της Θεσσαλονίκης. Η εργοδοσία, μετά την παράνομη απόλυση του προέδρου του σωματείου και τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που ακολούθησαν, αλλά και τις πρόσφατες εκλογές στο σωματείο, έχει εξαπολύσει κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλιάς, με στόχο να καταστείλει κάθε συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Στις εκλογές, διευθυντικά στελέχη, που αποτελούν τον εργοδοτικό μηχανισμό ελέγχου στο εσωτερικό της εταιρίας, με την απειλή της απόλυσης και το συνεχή και καθημερινό εκφοβισμό, υποχρέωσαν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε κύρια από "συμπαθούντες" της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Παρ' όλα αυτά, το ταξικό ψηφοδέλτιο, που συγκροτήθηκε από τους εργαζόμενους οι οποίοι πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του σωματείου και δέχτηκαν εξ αρχής τις διώξεις και τις απειλές της εργοδοσίας, κατέλαβε τις 3 από τις 7 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως στη διάρκεια των εκλογών δέχονταν απειλητικά τηλεφωνήματα στα σπίτια τους, ενώ οι εντολοδόχοι της εταιρίας προειδοποιούσαν πως γνωρίζουν τι ψηφίζει ο καθένας! Με ευθύνη της συναινετικής πλειοψηφίας, στη συνέχεια, έχει κλειδωθεί το γραφείο του σωματείου, με στόχο την παρεμπόδιση της ανάπτυξης της συνδικαλιστικής δράσης. Το αποτέλεσμα αυτής της τρομοκρατικής τακτικής ενάντια στα δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, είναι στο πανελλαδικό σωματείο των εργαζομένων στα ΜΑΚΡΟ να είναι σήμερα εγγεγραμμένοι μόνο 150 εργαζόμενοι από τους 850 που απασχολεί η εταιρία στην Ελλάδα. Στα καταστήματα της Αθήνας η διεύθυνση του ΜΑΚΡΟ, για να αποτρέψει την επέκταση της δράσης και τη μαζικοποίηση του σωματείου, απασχολεί τους περισσότερους εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις για να μην έχουν κανένα συνδικαλιστικό και άλλο δικαίωμα.

Η Επιτροπή Εργαζομένων στο ΜΑΚΡΟ καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η διεύθυνση της εταιρίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο αντίστασης και υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους χώρους δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ