Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
χεράκια

ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ φυλάκιση καταδικάστηκε ο συμπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σοβιέτ Εργατικού Κινήματος του Καζαχστάν, Μ. Ιζμαϊλοφ, με απόφαση του δικαστηρίου, για τη συμμετοχή του σε μη εγκεκριμένη συγκέντρωση στις 17 Μάρτη στην Αλμα Ατα. Η Εκτελεστική Επιτροπή έκανε αίτηση αναίρεσης στο Ακυρωτικό Δικαστήριο, αλλά οι αρχές δεν περίμεναν την επανεξέταση της υπόθεσης, συνέλαβαν τον ηγέτη του Εργατικού Κινήματος και τον οδήγησαν στη φυλακή (σελίδα 10).

Ο ΜΠΕΤΙΝΟ ΚΡΑΞΙ πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, κρίθηκε ένοχος από ιταλικό δικαστήριο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 ετών και 3 μηνών, για κατηγορίες που συνδέονται με το σκάνδαλο διαφθοράς κατά την κατασκευή του υπόγειου σιδηροδρόμου του Μιλάνου, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι θύμα "μιας σφαγής χωρίς τέλους" (σελίδα 10).

ΤΡΙΗΜΕΡΗ απεργία, πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου, θα είναι το επόμενο αγωνιστικό βήμα των οικοδόμων, αν μέχρι το τέλος του μήνα η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υπουργός Εργασίας απέναντι στον κλάδο κατά την τελευταία απεργιακή κινητοποίηση (σελίδα 13).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ