Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
Προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας μας

"Επικριτική" για την Ελλάδα η ετήσια έκθεση για την τρομοκρατία

Σε νέα, χωρίς προσχήματα, παρέμβαση σε ζητήματα δημοκρατίας και λειτουργίας της πολιτικής και κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα επιδίδεται το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με την ευκαιρία της δημοσίευσης της ετήσιας έκθεσης για την τρομοκρατία.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στην έκθεσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Τετάρτη το πρωί, επανέρχεται στο θέμα της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Ν", η οποία σύμφωνα με την έκθεση θεωρείται υπεύθυνη για σειρά επιθέσεων εναντίον αμερικανικών συμφερόντων, μεταξύ των οποίων και η επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση για την ανοχή που επιδεικνύει στην παρουσία δύο τρομοκρατικών, όπως χαρακτηρίζονται, τουρκικών οργανώσεων στην Αθήνα, του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) και του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος/Μετώπου (Ντεβ Σολ).

Για το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα, η έκθεση αναφέρει ότι παρεμποδίζεται στην προσπάθειά του όσον αφορά τη δίωξη τρομοκρατών. Οπως επισημαίνεται, νομοσχέδιο, το οποίο εκκρεμεί, δίνει τη δυνατότητα στους δικαστές να εξαιρούν καταθέσεις κατηγορουμένων εναντίον συγκατηγορουμένων τους, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να καθίσταται δύσκολη η καταδίκη τρομοκρατών.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης την ύπαρξη του νόμου βάσει του οποίου απελευθερώθηκε στις 5 του Δεκέμβρη ο Μοχάμεντ Ρασίντ. Αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ καταδίκασαν την απελευθέρωση Ρασίντ, αποκαλώντας την απόφαση του δικαστηρίου "ακατανόητη".

Καταλήγοντας η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει διάθεση έκδοσης, μη Ελλήνων, κατηγορουμένων για τρομοκρατικές πράξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ