Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέραν κάθε προσδοκίας...

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, όμως, έκανε και άλλες δηλώσεις χτες, από τις οποίες μία χαρακτηριστική ήταν και η εξής: "Η συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως ξεπέρασε κάθε προσδοκία".

Προφανώς, η ίδια η δήλωση είναι που "ξεπερνά κάθε προσδοκία". ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ δεν κατόρθωσαν να μαζέψουν στη συγκέντρωση ούτε τα μέλη των διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ, τη ΔΑΚΕ και την Αυτόνομη Παρέμβαση, τις τρεις δηλαδή παρατάξεις που στήριζαν τη συγκέντρωση. Κάθε πανό, που συμμετείχε στη συγκέντρωση, συνοδευόταν από μετρημένους - κυριολεκτικά - στα δάχτυλα διαδηλωτές. Οι πιο μαζικές οργανωμένες παρουσίες ήταν των Κούρδων από τον Αγιο Ανδρέα και του ΣΕΚ (πρώην ΟΣΕ).

Τη στιγμή που η συγκέντρωση έφτανε στην... κορύφωσή της από άποψη συμμετοχής και πριν αρχίσουν οι ομιλίες, ξέσπασε η βροχή, διαλύοντας τους λιγοστούς διαδηλωτές. Οσο η βροχή συνεχιζόταν, τόσο αποχωρούσαν οι συγκεντρωμένοι που είχαν προφυλαχτεί στα πεζοδρόμια. Ο ίδιος ο Χρ. Πολυζωγόπουλος έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό κάτω από τη βροχή με λίγους "τολμηρούς" να κρατούν ομπρέλες και να τον ακούν.

Ολα αυτά - κι ακόμα περισσότερα - είναι γεγονότα. Δεν προκύπτουν από κάποια προσπάθεια υπονόμευσης της συμμετοχής στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ. Φαίνεται, όμως, πως η απογοήτευση είναι κακός σύμβουλος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ