Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Καταδικάζεται η αυταρχική συμπεριφορά

Απ' το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: "Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αστυνομική βία σε βάρος των εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ που διαμαρτύρονταν για την αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης και την εύνοια που η υπουργός Ανάπτυξης δείχνει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανταγωνιστικές προς τη ΣΟΦΤΕΞ. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Η αυταρχική συμπεριφορά απέναντι στους εργάτες και τις εργάτριες της ΣΟΦΤΕΞ, που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του ξεπουλήματος των κρατικών επιχειρήσεων και της αποδιάρθρωσης της παραγωγικής βάσης που ακολουθούν η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της έννοιας του "κοινωνικού διαλόγου" - απάτη που προωθεί η κυβέρνηση με τυμπανοκρουσίες και με τη σύμφωνη γνώμη μιας σειράς κομμάτων και συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ και άλλων επιχειρήσεων, κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο κατανοούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής από την ενότητα, τον αγώνα και την κοινή δράση τους με όλους τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεζόμενους της χώρας.

Ο μονόδρομος της κυβέρνησης και των μονοπωλίων είναι η υποταγή των εργαζομένων στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΣΕΒ, της πλουτοκρατίας γενικά. Ο μονόδρομος των εργαζομένων είναι η αντίσταση και η αντεπίθεσή τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ