Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκβιάζονται εργαζόμενοι να αυτοαπολυθούν!

ΑΜΦΙΣΣΑ (του ανταποκριτή μας).-

Την εκβιαστική τακτική της μεταλλευτικής επιχείρησης "ΑΕΕ Αργυροματαλλευμάτων και Βαρυτίνης" (πρώην "ΑΕΜ Βωξίται Παρνασσού") με στόχο την αποδοχή από τους εργαζόμενους των απολύσεων, τις οποίες βαφτίζει "οικειοθελείς αποχωρήσεις", καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρίας το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, ήδη οι απολύσεις έφθασαν τις 50 και η εταιρία, ενώ υποτίθεται ότι σταμάτησε τις απολύσεις, με κατευθυνόμενες κινήσεις στελεχών της, πιέζει τους εργαζομένους να κάνουν χρήση της "προσφοράς" για να αποχωρήσουν "οικειοθελώς".

Να σημειωθεί ότι στον τελευταίο ισολογισμό της η συγκεκριμένη εταιρία, προβλέπει για το 1997 κονδύλι 1,1 δισ. δραχμών για απολύσεις προσωπικού.

Το ΕΚ Φωκίδας, καλεί τους εργαζόμενους "που δίκαια αγωνίζονται για τη δουλιά τους, να μην ενδώσουν σε τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές" και την κυβέρνηση "να παρέμβει προστατεύοντας τους εργαζόμενους", αφού "ο ήδη υποβαθμισμένος νομός οδηγείται βίαια στο μαρασμό, στην περιθωριοποίηση και την εγκατάλειψη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ