Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ
Προσωρινή αναδίπλωση

Μετά την αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων, η διεύθυνση της επιχείρησης ανακοίνωσε χτες ότι δε θα εφαρμόσει προς το παρόν τα σχέδια για τριήμερη και τετραήμερη απασχόληση

Δε θα προχωρήσει, προς το παρόν, η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ στην εφαρμογή τριήμερης και τετραήμερης απασχόλησης, όπως ανακοίνωσε χτες, μετά τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, ο ιδιοκτήτης της Π. Αγγελόπουλος.

Στις 24 Απρίλη η επιχείρηση είχε ανακοινώσει ότι οι εργαζόμενοι θα απασχολούνται σε 4ήμερη και 3ήμερη βάση τη βδομάδα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο τμήμα της ψυχράς ελάσεως θα εργάζονταν τέσσερις μέρες τη βδομάδα, 10 ώρες τη μέρα!Οι εργαζόμενοι στο τμήμα παραγωγής σιδήρου θα εργάζονταν τρεις μέρες τη βδομάδα σε δύο βάρδιες και 12 ώρες τη μέρα!Η εργασία των τελευταίων θα συμπληρωνόταν με απασχόληση κάθε δεύτερη Παρασκευή, ώστε "ο μέσος εβδομαδιαίος όρος να ανέρχεται και πάλι στις 40 ώρες", όπως έλεγε η επιχείρηση στην ανακοίνωσή της.

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στα σχέδια της ελαστικοποίησης του χρόνου εργασίας και αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε τριμερή συνάντηση, που είχαν χτες η διεύθυνση της εταιρίας με το σωματείο εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας, εμφανίστηκε με νέα ανακοίνωση της εταιρίας με την οποία δηλώνει ότι δε θα εφαρμόσει τα μέτρα. Θα ακολουθήσει συνάντηση όπου θα συζητηθεί το μέλλον της επιχείρησης, η λειτουργία, η βιωσιμότητα και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Στη συνάντηση που έγινε με την παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα,του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλου και άλλων συνδικαλιστών, η εταιρία επέμεινε στην κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των εργαζομένων στο εργοστάσιο και στην περικοπή των αμοιβών λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης συναντήθηκε και με τον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλο.Ο Χρ. Πρωτόπαππας δήλωσε αργότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι στον "κοινωνικό διάλογο" μπορούν να συζητηθούν θέματα που αφορούν ειδικές ρυθμίσεις για επιχειρήσεις!Ο Χρ. Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές λύσεις που αφαιρούν δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι οι επιχειρήσεις που θέλουν να προχωρήσουν σε αλλαγές θα πρέπει να υποβάλουν συγκεκριμένο σχέδιο για να συζητηθεί στα πλαίσια του "κοινωνικού διαλόγου"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ