Κυριακή 11 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
Τα "πανηγύρια"

"Ημέρα της Ευρώπης" θέλουν οι καρεκλοκένταυροι των Βρυξελλών την 9η Μάη, μέρα της μεγάλης και ιστορικής σημασίας Αντιφασιστικής Νίκης των λαών. Προφανείς είναι, βέβαια, οι σκοπιμότητες και οι επιδιώξεις τους. Οπως προφανείς ήταν και οι επιδιώξεις των ανάλογων "γιορτών και πανηγύρεων", που διοργάνωσε τις μέρες αυτές η κυβέρνηση.

Ο,τι και να κάνουν, όμως, δεν μπορούν ν' αλλάξουν την πραγματικότητα. Αυτή, που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι λαοί των χωρών - μελών της ΕΕ. Μια πραγματικότητα, που αποκαλύπτει καθημερινά και περισσότερο το πραγματικό, ταξικό περιεχόμενο των "οραμάτων" και των συνθημάτων τους και ενισχύει τις αντι - μααστριχτικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Το παράδειγμα τη φορά αυτή έρχεται από την Αυστρία. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που δημοσίευσε τις μέρες αυτές το περιοδικό "New", ενισχύθηκε παραπέρα η μερίδα των Αυστριακών που τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, για τη συμμετοχή ή όχι της χώρας τους στο ενιαίο νόμισμα κι έχει ήδη γίνει απόλυτη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα το 58% των Αυστριακών το θεωρεί απαραίτητο, ενώ μόλις το 37% όχι. Σύμφωνα δε, με άλλη δημοσκόπηση, που διεξήγαγε το ερευνητικό ινστιτούτο Γκάλοπ, το 45% των Αυστριακών προτίθεται να καταψηφίσει τη συμμετοχή της χώρας στο ενιαίο νόμισμα, ενώ μόνο το 34% να την υπερψηφίσει.

Και μη νομίζετε, ότι η αυστριακή κυβέρνηση δεν κάνει διάφορα "πανηγύρια". Αν δεν ήταν κι αυτά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ