Κυριακή 11 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
Tα... νέα ήθη

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν προλαβαίνει να μετρά τα χτυπήματα αυτόν τον καιρό και η αξιοπιστία του έχει πιάσει... πάτο στους εργαζόμενους, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία.

Μπροστά σε αυτόν τον κατήφορο, η ηγεσία της ΟΤΟΕ αποφάσισε να παρέμβει δραστικά και να προσφέρει "κίνητρα", ώστε να... τονώσει το ενδιαφέρον των εργαζομένων για τη συνδικαλιστική δράση. Τα κίνητρα αυτά μεταφράζονται σε ειδικά επιδόματα σε συνδικαλιστές, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι αρχές της... ανιδιοτελούς προσφοράς των συνδικαλιστών για το γενικότερο καλό και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοσία. (Η οποία παρεμπιπτόντως θα προσφέρει το αναγκαίο χρήμα, ώστε να εξυπηρετηθεί καλύτερα η προσπάθεια ανάπτυξης της... ταξικής πάλης εναντίον της).

Δεν είναι απίθανο τέτοια μέτρα να επεκταθούν και σε άλλους κλάδους, εφόσον θεωρείται σίγουρη η θετική συμβολή τους. Ισως μάλιστα να πρέπει να συζητηθεί και στον επερχόμενο "κοινωνικό διάλογο". Θα βοηθούσε πολύ στη... "συναίνεση" και στην "κοινωνική συνοχή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ