Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανατροπές "έτσι κι αλλιώς"...

Σεμινάριο... "κοινωνικού διαλόγου" στην Τομεακή Οργάνωση τραπεζών του ΠΑΣΟΚ,έκανε χτες ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας,όπου κατήγγειλε όσους "δυσφημούν την κυβέρνηση, λέγοντας ότι στοχεύει στην κατάργηση κεκτημένων". Ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι "αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις θα γίνουν έτσι κι αλλιώς",προσθέτοντας: "Αυτή είναι η πολιτική μας"!

Ο ίδιος, διαστρέφοντας προκλητικά την ίδια την έννοια του διαλόγου, καθώς και τις θέσεις των συνδικάτων, σημείωσε ότι "δεν είναι δυνατόν επί 20 χρόνια τα συνδικάτα να ζητάνε συμμετοχή στο διάλογο και τώρα να μη συμμετάσχουν. Δείχνει έλλειψη θέσεων". Στα ίδια πλαίσια, ο πρωτεργάτης του πισωγυρίσματος των εργασιακών σχέσεων σε μεσαιωνικές συνθήκες, παρουσίασε ως "υπερασπιστές του παλιού" (!) όσους αντιδρούν στο "διάλογο" - απάτη. Τέλος, σημείωσε ότι... "σαν σοσιαλιστική κυβέρνηση δε σκέφτονται την κατάργηση του 13ου μισθού, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και τη μείωση των ωρών εργασίας με μείωση αποδοχών".

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης,μιλώντας στην ίδια σύσκεψη και αναφερόμενος στον "κοινωνικό διάλογο", είπε ότι, αφού "τα συνθήματα δεν τα ακούει πια κανένας, άρα πρέπει οι φορείς να συζητήσουν"... Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι "οι εργαζόμενοι συμφωνούν με το διάλογο", ενώ αναρωτήθηκε "γιατί δε συμμετέχουν κάποιοι; Φοβούνται μην τους καπελώσει η κυβέρνηση. Ας πάνε κι ας διαφωνήσουν"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ