Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραγικός θάνατος οικοδόμου

ΑΓΡΙΝΙΟ.-

Τραγικό θάνατο βρήκε προχτές ο οικοδόμος Κ. Λαμπρόπουλος,πέφτοντας από την οικοδομή που εργάζονταν, στην οδό Η. Ηλίου στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με καταγγελία του Εργατικού Κέντρου, στη συγκεκριμένη οικοδομή, με κατασκευαστές τους Νταγιάντα - Πανδρεμένο,δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια περιοδείας συνδικαλιστών του, καθώς και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Οικοδόμων,της Ενωσης Οικοδόμων, πέντε μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα! Μάλιστα ο ένας εκ των κατασκευαστών αντιμετώπισε με απειλές το κλιμάκιο των συνδικαλιστών. Ελλειψη μέτρων προστασίας διαπιστώθηκε και σε άλλες ανεγειρόμενες οικοδομές, ενώ στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι συνδικαλιστές υποχρεώθηκαν να σταματήσουν τους μπογιατζήδες, γιατί δούλευαν εξωτερικά πατώντας σ' ένα μαδέρι ύψους 10 μέτρων!

"Το μεγάλο πρόβλημα - τονίζεται - της ανεργίας και της υποαπασχόλησης στην περιοχή μας, δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να παραβιάζουν μια σειρά μέτρα και νόμους, όπως τις ΣΕΕ, το πενθήμερο, τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας, που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες χρόνων".

Το ΕΚ Αγρινίου καταγγέλλει επίσης ότι οι υπεύθυνοι της Επιθεώρησης Εργασίας αγνοούν τις συνεχείς καταγγελίες των συνδικάτων και των εργαζομένων για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς και δεν παρεμβαίνουν με τις όποιες δυνατότητες τούς παρέχει η νομοθεσία για τη λήψη μέτρων.

"Ευθύνες όμως - υπογραμμίζεται - έχει και η κυβέρνηση και ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, στους οποίους είχαμε καταγγείλει την ασυδοσία της εργοδοσίας στο παρελθόν και τις μεγάλες ευθύνες των Επιθεωρήσεων Εργασίας, που ουσιαστικά εξυπηρετούν, με τη στάση τους, την εργοδοσία και δε λογαριάζουν τη ζωή των εργαζομένων. Η απάντηση από το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους θα πρέπει να είναι αποφασιστική. Οχι άλλο αίμα στο βωμό της ασύδοτης δράσης της εργοδοσίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ