Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση για τους εργαζόμενους της "Αλιμέντι"

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της εταιρίας "Αλιμέντι - Ιταλιάνι" που έχει επινοικιάσει το καφέ - εστιατόριο του "Μινιόν", έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Μ. Κωστόπουλος.

Ο υπουργός ερωτάται, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων τους και για τη διατήρηση της απασχόλησής τους.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται: "Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας να καταβληθούν τα δεδουλευμένα αρκετών μηνών. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι ήταν υπάλληλοι του "Μινιόν" με προϋπηρεσία πάνω από δέκα χρόνια οι περισσότεροι και με την επινοικίαση μεταφέρθηκαν στην "Αλιμέντι".

Στο διάστημα που μεσολάβησε, από την επινοικίαση του καφέ - εστιατορίου μέχρι σήμερα, έχουν απολυθεί 12 εργαζόμενοι, ενώ στους υπολοίπους 35 η εταιρία οφείλει τουλάχιστον δύο μηνών δεδουλευμένα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου έχει "εξαφανιστεί", αφήνοντάς τους να εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες και να διαχειρίζονται μόνοι τους τις μηδαμινές εισπράξεις. Ενώ ο ιδιοκτήτης του "Μινιόν" προκειμένου να εισπράξει τα ποσά που του οφείλει η "Αλιμέντι" αλλά και να τους αναγκάσει να παραιτηθούν, τους εκβιάζει με το να διακόπτει το ηλεκτρικό στον χώρο του εστιατορίου ή να κλείνει τις σκάλες εμποδίζοντας την πρόσβαση σ' αυτό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ