Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Κυκλαδικά βιβλία"

Εγκαινιάστηκε χτες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης του Ιδρύματος Νικολάου Π. Γουλανδρή έκθεση έργων γλυπτικής της σημαντικής γλύπτριας Χρύσας.Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν τα "Κυκλαδικά βιβλία 1957 - 1962".Πρόκειται για είκοσι δύο έργα, "η σύλληψη των οποίων", όπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η γλύπτρια, "έγινε το 1957. Ξεκίνησαν σε γύψο και η μετάπλασή τους σε πεντελικό μάρμαρο είναι πιο πρόσφατη".

"Ξεκινώντας από αυτά τα τόσο ασκητικά σε σύλληψη έργα", τόνισε η κριτικός της τέχνης Εφη Ανδρεάδη, "η νεαρή τότε καλλιτέχνις προχώρησε σε μια περιπλάνηση που την οδήγησε σε πρωτότυπες και ιδιαίτερα σημαντικές γλυπτικές δημιουργίες, οι οποίες την καθιέρωσαν στη Νέα Υόρκη των χρόνων της ακμής των νέων ρευμάτων. Χρησιμοποίησε νέα υλικά και έδωσε με τη χρήση του "Νέον" μιαν άλλη διάσταση στη γλυπτική".

Σημειώνουμε ότι τα "Κυκλαδικά βιβλία" στη μαρμάρινη μεταφορά τους, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος, από τον εκδοτικό οίκο "Αδάμ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ