Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβαλικές νότες

Μέχρι τις 7 του Ιούνη, η Αθήνα φιλοξενεί την πολιτιστική δραστηριότητα της Καβάλας. Πρόκειται για τις εκδηλώσεις "Η Καβάλα στην Αθήνα με τα φτερά της τέχνης και του πολιτισμού", που διοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και πραγματοποιούνται στο Γκάζι.

Οπως αναφέρθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, "θα παρουσιαστούν δημιουργίες νέων, αλλά και καταξιωμένων Καβαλιωτών καλλιτεχνών, στους τομείς των εικαστικών τεχνών, της λογοτεχνίας - ποίησης, του θεάτρου και κινηματογράφου. Παράλληλα, θα εκτεθούν παραδοσιακές φορεσιές, τουριστικές απόψεις της πόλης και εκδόσεις του δήμου".

Από τις εκδηλώσεις σημειώνουμε: Λογοτεχνικό καφενείο "Η ποίηση στην Καβάλα" (απόψε, 8μμ), ρεσιτάλ βιολιού (αύριο 8μμ), λογοτεχνικό καφενείο "Η πεζογραφία στην Καβάλα" (5/6, 8μμ), συναυλία Αργύρη Μπακιρτζή - Χειμερινών Κολυμβητών (6/6, 11μμ), χορευτική παράσταση Θασιακής Ενωσης Καβάλας (7/6, 8.30μμ). Αύριο και την Πέμπτη (11.30μμ), το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας θα παρουσιάσει το έργο του Γιώργου Χειμωνά "Οι χτίστες".Θεατρική επεξεργασία κειμένου Α. Βουτσινάς,σκηνοθετική επιμέλεια Κ. Χαραλάμπους,μουσική Στ. Κραουνάκη.Ερμηνεύουν: Βέρα Ζαβιτσιάνου, Ολγα Τουρνάκη, Λυδία Φωτοπούλου.

  • Μουσική, θέατρο, χορό και εικαστικές εκθέσεις περιλαμβάνει το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.Το πρόγραμμα στηρίζεται σε τέσσερις άξονες: Διπλό αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη - Γ. Σεφέρη,"Βαλκανικό φόρουμ μουσικής συνεργασίας", Ελληνες πρωτοποριακοί συνθέτες διεθνούς αναγνώρισης και αφιέρωμα στα 400 χρόνια όπερας στην Ευρώπη. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με αφιέρωμα στην τζαζ (τέλη Ιούνη). Η επίσημη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 5/7, με αφιέρωμα στους: Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Σεφέρη.Συμμετέχει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδίας ΕΡΤ και η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής.Διευθύνει ο Στ. Ξαρχάκος και τραγουδούν οι: Μ. Φαραντούρη, Μ. Μητσιάς, Σπ. Σακκάς.Από τις εκδηλώσεις που ακολουθούν σημειώνουμε: Συναυλία Δ. Σαββόπουλου με συμμετοχή της Δ. Σαμίου (7/7). Ευριπίδη "Φοίνισσαι" σε σκηνοθεσία Γ. Καραχισαρίδη με την Αν. Συνοδινού (8 - 9/7). Χοροθέατρο Παρέμβαση "Το άγγιγμα του Δία" σε χορογραφία Ε. Πήττα (11/7). Ορχήστρα των Χρωμάτων με διευθυντή ορχήστρας τον Μ. Λογιάδη (12/7). Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 14/9.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ