Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Παρ' ολίγον εμπλοκή

Κινδύνεψε το ταξίδι στο Ισραήλ, λόγω της στάσης των οικοδεσποτών

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ, είχαν εντάξει οι Ισραηλινοί το σημερινό φιλικό παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα. Η ελληνική Ομοσπονδία πληροφορήθηκε την τελευταία στιγμή τις προθέσεις τους και προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στις σχέσεις της Ελλάδας με τους Παλαιστίνιους, αλλά και προς αποφυγήν πιθανόν επεισοδίων, υπήρξε η σκέψη ακόμα και ματαίωσης του ταξιδιού. Τελικά με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών, οι Ισραηλινοί διαβεβαίωσαν ότι ο αγώνας δεν εντάσσεται τελικά στο πλαίσιο των πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και η ελληνική ομάδα αναχώρησε χτες το απόγευμα για το Τελ Αβίβ. Στις 19.00 θα διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ το πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας με το Ισραήλ, ενώ οι δύο ομάδες θα δώσουν νέο φιλικό παιχνίδι αύριο την ίδια ώρα στη Χάιφα.

Η μεσογειακή ομάδα

Στο μεταξύ αναχωρεί σήμερα για το Μπάρι όπου θα πραγματοποιήσει το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας, η Μεσογειακή ομάδα μπάσκετ. Στην πόλη που θα φιλοξενήσει τους Μεσογειακούς Αγώνες θα δώσει τρία παιχνίδια με το αντίστοιχο συγκρότημα της Ιταλίας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Τσίτσκαρης κατέληξε στην τελική δωδεκάδα, που αποτελείται από τους Λημνιάτη, Σιούτη, Παυλίδη, Βετούλα, Χρυσανθόπουλο, Δάκο, Κικίλια, Γιαννουζάκο, Υφαντή, Νικάκη, Σούλη και Τσόλη.

Με κεντρικό σύνθημα "Στον δικό μας αγώνα νικητής είναι η ζωή", την Τρίτη στις 19.30, πριν το φιλικό παιχνίδι της Ελλάδας με τη Γιουγκοσλαβία, θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ αγώνας ανάμεσα στην ομάδα του θεραπευτικού προγράμματος "ΣΤΡΟΦΗ" και την παιδική ομάδα του Παναθηναϊκού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ