Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, βρίσκονται οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, διεκδικώντας την οικονομική εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων, υψηλού επιπέδου και με χαμηλό κόστος παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης και την επιβίωση του ελληνικού φαρμακείου.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) καταγγέλλει ότι οι φαρμακοποιοί βιώνουν τη χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων, που αδυνατούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. ΟΓΑ, Δημόσιο, ΝΑΤ οφείλουν μόνο στους φαρμακοποιούς σήμερα 20 και πλέον δισ. δρχ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, υπογραμμίζεται, εδώ και ένα χρόνο έχει υποβάλει επανειλημμένα σε κάθε αρμόδιο και με κάθε λεπτομέρεια σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις που εξυγιαίνουν το κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης του φαρμάκου.

Επίσης, ο Σύλλογος δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι φαρμακοποιοί απορρίπτουν προτάσεις περικοπών φαρμάκων και μέτρων ταμειακού χαρακτήρα, που θίγουν τους ασφαλισμένους, υποβαθμίζουν την παρεχόμενη φαρμακευτική περίθαλψη και οδηγούν σε αφανισμό τα ελληνικά φαρμακεία. Αρνούνται μέτρα που επιβαρύνουν τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, χωρίς να θίγουν τα οργανωμένα συμφέροντα της παραγωγής και διακίνησης του φαρμάκου και δεν αποδέχονται λύσεις που οδηγούν σε διάλυση τον ασφαλιστικό φορέα των υγειονομικών.

Επιγραμματικά, ο ΠΦΣ δηλώνει ότι:

  • Είναι αντίθετος σε μονομερείς ταμειακού χαρακτήρα λύσεις.
  • Αναμένει την αποδοχή των προτάσεών του, που υιοθετήθηκαν στο σύνολό τους από την επιτροπή ανακοστολόγησης, καθώς είναι οι μόνες ρεαλιστικές που δίνουν μακροπρόθεσμες λύσεις στην παρεχόμενη φαρμακευτική περίθαλψη, με αντίστοιχη δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
  • Δεν αποδέχεται τετελεσμένα γεγονότα και αποφάσεις που θα ληφθούν ερήμην του και ερήμην των ασφαλισμένων.

Γι' αυτό, στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, θα συγκεκριμενοποιηθεί η μορφή και το εύρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών της χώρας. Καλεί τους φαρμακοποιούς σε αγωνιστική ετοιμότητα και τις οργανώσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων της χώρας σε συμπαράταξη για την προάσπιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ