Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μετοχικό Ταμείο κατά Ταινιοθήκης

Την έξωση της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, από το κτίριο της οδού Ακαδημίας,θέλει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε χτες αγωγή του Μετοχικού Ταμείου, με την οποία ζητά την έξωση της Ταινιοθήκης, "γιατί έληξε το μισθωτήριο από το Μάιο του 1995".

Στο δικαστήριο από μέρους του Μετοχικού Ταμείου κατέθεσε ο τμηματάρχης κ. Φιλιπιάν, ο οποίος ανέφερε ότι το συμφωνητικό ανανεωνόταν επί διετία και μετά προκηρυσσόταν νέος διαγωνισμός ενοικίασης του κτιρίου. Από το 1995 άρχισαν δικαστικοί αγώνες, ενώ μετά την πρόσφατη πυρκαγιά, το Μετοχικό Ταμείο αποφάσισε την αναπαλαίωση και την εκκένωση (!) του κτιρίου.

Αντίθετα, ο διευθυντής της Ταινιοθήκης, Γ. Αδαμόπουλος, στην κατάθεσή του είπε ότι "η συζήτηση είναι άνευ αντικειμένου, καθώς είναι πρόθυμοι να αποκαταστήσουν τις ζημιές". (Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Πολιτισμού προσωπικά ανακοίνωσε τη διάθεση 45 εκατ. για την αποκατάσταση του κτιρίου, το οποίο χάρη στις προσπάθειες της Ταινιοθήκης κηρύχτηκε από το ΥΠΠΟ). Ο Γ. Αδαμόπουλος κατέθεσε ότι "η Ταινιοθήκη ήταν συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της" και τέλος ζήτησε να πάρει υπόψη του το δικαστήριο ότι "το συγκεκριμένο ίδρυμα παράγει ιστορία και πολιτισμό". Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ