Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνική μουσική εντός κι εκτός

Αποσπάσματα από όπερες των Μπελίνι, Βέρντι, Ροσίνι, Ντονιτσέτι, Πουτσίνι κ. ά. θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στις 11/6 στο Ηρώδειο. "Θρυλικές στιγμές από τον κόσμο της όπερας" τιτλοφορείται η βραδιά όπερας, που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ενηλίκων και Καταπολέμησης Αναλφαβητισμού (ΕΚΕΠΑ), στην οποία συμμετέχουν Ελληνες λυρικοί καλλιτέχνες, που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Θα τραγουδήσουν οι Τζένη Δριβάλα (σοπράνο), Δημήτρης Καβράκος (μπάσος), Πάμελα Πάντος (μέτζο σοπράνο) και Μάριος Φραγκούλης (τενόρος). Συμμετέχει επίσης ο μαέστρος Τζον Απέιτος.

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών και κοστίζουν 12.000 - 2.500 δραχμές.

  • Απάνθισμα από μεγάλες στιγμές της συνεργασίας του Σταύρου Κιουγιουμτζή με τον Γιώργο Νταλάρα,αλλά και εκκλησιαστικούς ύμνους και ψαλμούς μελοποιημένους με διαφορετικό τρόπο από τον συνθέτη, περιλαμβάνει το πρόγραμμα, που θα παρουσιάσει ο Γ. Νταλάρας (12-14/6) στο Μέγαρο Μουσικής, με τίτλο "Υμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων".Στο πρώτο μέρος του προγράμματος ο Γ. Νταλάρας, πλαισιωμένος από τη χορωδία "Φονς Μουζικάλις" και την Αιμιλία Κουγιουμτζή θα ερμηνεύσει, σε πρώτη εκτέλεση, μια σύνθεση του Σ. Κουγιουμτζή, στηριγμένη σε δεκατρία τροπάρια και άλλα υμνογραφικά μέλη, πολλά από τα οποία είναι παρμένα από τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Απαγγέλλει ο Δημήτρης Καταλειφός.Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, που τιτλοφορείται "Κάπου νυχτώνει...",ο τραγουδιστής θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια του Στ. Κουγιουμτζή. Την ενορχήστρωση των τραγουδιών έκανε ο Κώστας Γανωσέλης.Και στα δύο μέρη συμμετέχει η Καμεράτα,με διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.Η επιμέλεια της σκηνοθεσίας, των σκηνικών και των κοστουμιών είναι του Πάνου Παπαδόπουλου,η επιμέλεια του φωτισμού του Ανδρέα Σινάνου.
  • Η μουσική του Νίκου Σκαλκώτα θα πλημμυρίσει το Μέγαρο Μουσικής της Σουηδικής πόλης Μάλμοε, καθώς η Συμφωνική Ορχήστρα της πόλης αφιέρωσε ολόκληρη την αποψινή της συναυλία στο έργο του κορυφαίου συνθέτη. Για τη συναυλία και την ηχογράφηση η Ορχήστρα έχει μετακαλέσει δύο Ελληνες μουσικούς: Τον βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή και τον μαέστρο Νίκο Χριστοδούλου,που θα διευθύνει την ορχήστρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους "Ελληνικούς Χορούς", το "Κοντσέρτο για βιολί και Ορχήστρα" και το "Largo Sinfonico".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ