Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Ελλάδα του φωτός

Δεκαπέντε ρεπορτάζ με θέμα την Ελλάδα περιλαμβάνει η σειρά "Ελλάδα - φως". Η σειρά είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της ΕΡΤ με το δορυφορικό γαλλικό κανάλι TV5. "Σκηνές" και αποσπάσματα από τις πέντε ημίωρες εκπομπές, παρουσιάστηκαν χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στο γαλλικό Ινστιτούτο.

Είναι η πρώτη συνεργασία της ΕΡΤ με το γαλλικό κανάλι και η σειρά αποτελεί τμήμα του μαγκαζίνο "Paris - Lumiere", που μεταδίδεται καθημερινά από το TV5. Μέσα από τα δεκαπέντε ρεπορτάζ, οι Γάλλοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρόσωπα και πράγματα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό της χώρας μας. Στην εκπομπή μιλούν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης, η Ελένη Καραϊνδρου, ο Νίκος Παπάζογλου, ο Κωστής Μοσκώφ, ο γλύπτης Κώστας Τσόκλης, ο διευθυντής του ΚΘΒΕ Βασίλης Παπαβασιλείου και η υπεύθυνη του Κέντρου Παιδικού Βιβλίου Ελγκα Καβαδία.

Η σειρά "Ελλάδα - φως" ήδη άρχισε να μεταδίδεται από τις 2 Ιουνίου στο γαλλικό κανάλι και ολοκληρώνεται σήμερα. Οι Ελληνες τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν την ερχόμενη βδομάδα από τη Δευτέρα 9 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 13 Ιουνίου από την ΕΤ-1 στις 19.30.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ