Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Πρόγραμμα λιτότητας

ΠΡΑΓΑ.-

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Τσεχίας συμφώνησε χτες να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό, υποστηρίζοντας πως έτσι θα καλυτερέψει η οικονομία της χώρας.

Υστερα από 8ωρη συζήτηση της κυβέρνησης, που έληξε νωρίς χτες το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών, Ιβάν Φίλιπ, δήλωσε πως τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στο συνασπισμό συμφώνησαν να περικόψουν 20 δισεκατομμύρια κορόνες (610 εκατομμύρια δολάρια) από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ωστόσο, εξαιτίας της "αναμενόμενης ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ", το υπουργείο Αμυνας ήταν το μόνο που δε θα πληγεί από περικοπές. Οι μόνες δαπάνες που θα περικοπούν αφορούν το 14ο μισθό που λαμβάνουν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων επαγγελματιών στρατιωτών, που θα καταργηθούν.

Πάντως, η αντιπολίτευση, προσπαθώντας με τα λόγια να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τσέχων, κατηγορεί τον κυβερνητικό συνασπισμό για τις νέες αυτές περικοπές, ενώ παράλληλα ζήτησε από την κυβέρνηση να καθυστερήσει (!) απλώς τη διαδικασία της απελευθέρωσης των τιμών στα νοίκια και στην ενέργεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ