Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Εκαναν τα παιδιά πειραματόζωα

ΣΙΔΝΕΪ.-

Οργή και έντονη συγκίνηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη εφημερίδας της χώρας ότι γιατροί κατά τα μεταπολεμικά χρόνια επιδίδονταν σε πειράματα σε ορφανά βρέφη και παιδιά ιθαγενών, που βρίσκονταν σε δημόσια ή εκκλησιαστικά βρεφοκομεία και ορφανοτροφεία.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη έγινε από την εφημερίδα "The Age" και έχει στρέψει την προσοχή και τον οργή του κόσμου κυρίως κατά των μεταπολεμικών κυβερνήσεων, εκκλησιαστικών και ιδρυμάτων ιατρικής έρευνας της αυστραλιανής πολιτείας της Βικτόριας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στάθηκε αφορμή να ξεκινήσουν έρευνες, τα βρεφοκομεία, στα οποία η πολιτεία έκλεινε παιδιά απόρων, άγαμων, "ανίκανων ή ανήθικων γονέων" (χαρακτηρισμοί της περιόδου) είχαν μεταβληθεί σε πειραματικά κέντρα σαν αυτά της χιτλερικής περιόδου. Εκατοντάδες βρέφη, ηλικίας 3 μηνών μέχρι 3 ετών, χρησιμοποιήθηκαν από τους γιατρούς ως πειραματόζωα για δοκιμές εμβολίων κατά των παιδικών ασθενειών.

Είναι η δεύτερη παρόμοια αποκάλυψη που συγκλονίζει την Αυστραλία τον τελευταίο μήνα. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση, περίπου την ίδια περίοδο, είχε επιδοθεί σε "παιδομάζωμα" παιδιών των ιθαγενών, με το αιτιολογικό ότι αυτά θα μεγάλωναν καλύτερα σε ένα πιο "πολιτισμένο περιβάλλον"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ