Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ελιγμοί στη ΣΟΦΤΕΞ

Μια μέρα πριν την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ και προκειμένου να προλάβει την κατακραυγή τους, ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Ιμπρης, συγκάλεσε χτες έκτακτο ΔΣ, για να αποφασίσει κινητοποιήσεις, αυτές που με προηγούμενες αποφάσεις της πρασινογάλαζης πλειοψηφίας έχουν αναβληθεί αλλεπάλληλες φορές.

Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ έχει αποδεχτεί τις κυβερνητικές προτάσεις για μαζικές απολύσεις 676 ατόμων με "κίνητρα", όπως και το να μην υπογραφεί συλλογική σύμβαση για το '97. Χτες ο πρόεδρος κατέθεσε νέα πρόταση για κινητοποιήσεις και με αιτήματα την άμεση χρηματοδότηση και τη διασφάλιση της λειτουργίας της εταιρίας.

Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Συμπαράταξη". Κατά του πλαισίου αιτημάτων, τάχθηκε η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ, που πρότεινε: Πάλη για την ανατροπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, άμεση χρηματοδότηση, επενδύσεις και παραμονή της επιχείρησης στον ΟΑΕ. Επίσης να τοποθετηθεί η συνέλευση και να ακυρώσει την επιστολή της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), με την οποία έγινε αποδεκτή η μη υπογραφή σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ