Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η Αμφισσα δεν αντέχει άλλη ανεργία

Προτάσεις του τοπικού Εργατικού Κέντρου για μέτρα ανακούφισης

ΑΜΦΙΣΣΑ (ανταπόκριση).-

Πρόσκληση προς τους κοινωνικούς φορείς του νομού για στήριξη των αιτημάτων του, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας,μετά το χτύπημα που δέχτηκε η περιοχή από τις 160 απολύσεις - σε σύνολο 395 εργαζομένων - στην εταιρία "ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης" (πρώην "ΑΕΜ Βωξίται Παρνασσού").

Το ΕΚ Φωκίδας ζητά να κηρυχτεί ο νομός "θύλακας ανεργίας", να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας και να επεκταθεί ο χρόνος επιδότησης των ανέργων. Επίσης, οι απολυμένοι της επιχείρησης να ενταχθούν στο καθεστώς των ειδικών όρων και προϋποθέσεων που ίσχυσαν και σε άλλες περιπτώσεις ομαδικά απολυμένων από επιχειρήσεις, (Σκαλιστήρης, ΚΟΪΣΕΛΙΚ, Π - Π κλπ.), να διασφαλιστούν οι ασφαλιστικές παροχές και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων, επιδότηση όσων ζητάνε εργασία και δε βρίσκουν, απορρόφηση των ανέργων σε άλλες δραστηριότητες και προγράμματα. Τέλος, το ΕΚ, ζητά να καταργηθεί για τους εργολάβους του δημοσίου το όριο των απολύσεων 2% και όλες οι προτεινόμενες απολύσεις να ελέγχονται από τα αρμόδια υπουργεία για την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητά τους.

"Ολοι μαζί - καταλήγει το ΕΚΦ - επιβάλλεται αταλάντευτα, δυναμικά και ανυποχώρητα να διεκδικήσουμε την υλοποίηση των παραπάνω και τη δρομολόγηση στόχων ανάπτυξης του πολύπαθου νομού μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ