Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν πληρώνει ο Κ. Χατζής!

Επίσχεση στη ΒΕΛΚΑ και στην Π - Π Σάμου για την καταβολή των δεδουλευμένων

Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην κλωστοϋφαντουργία "ΒΕΛΚΑ" Τιθορέας,διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του Μάη, καθώς και αυτά του Ιούνη. Επίσχεση όμως ξεκινούν σήμερα και οι εργαζόμενοι της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" Σάμου,που επίσης διεκδικούν τα δεδουλευμένα των ίδιων μηνών. Να σημειώσουμε ότι και οι δύο επιχειρήσεις ανήκουν στον περιώνυμο επιχειρηματία Κ. Χατζή.

Να σημειωθεί ότι παρότι οι εργαζόμενοι της "Βέλκα" είχαν αποδεχτεί να υποχωρήσουν από διεκδικήσεις τους, ο εργοδότης παρέμενε αδιάλλακτος. Τώρα είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επίσχεση και να προχωρήσουν σε συντηρητική κατάσχεση και σε μηνύσεις.

Στην Π - Π Σάμου τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ οξύνθηκαν τους τελευταίους μήνες, οπότε και άρχισαν οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των εργαζομένων. Η παραγωγή έχει μειωθεί αισθητά, όπως αισθητή είναι και η έλλειψη πρώτων υλών, αλλά και η εγκατάλειψη της επιχείρησης σε ό,τι αφορά τη συντήρηση των μηχανών. Ο εργοδότης μετά την κοινοποίηση της επίσχεσης από το σωματείο, άρχισε να εκβιάζει και να επιρρίπτει ευθύνες στους εργαζόμενους για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση. Και αυτό, γιατί οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να αποδεχτούν την εφαρμογή της τέταρτης βάρδιας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ