Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητά και "ρέστα" το ΜΙΝΙΟΝ

Με εξώδικο, το πολυκατάστημα ζητάει από τους εργαζόμενους του καφεστιατορίου της "Αλιμέντι Ιταλιάνι" να πάψουν να διαδηλώνουν για τα δεδουλευμένα τους

Στο στόχαστρο του ΜΙΝΙΟΝ βρέθηκαν για μια ακόμα φορά οι 34 εργαζόμενοι του καφεστιατορίου του, που αγωνίζονται ενάντια στο κλείσιμό του και για την καταβολή των δεδουλευμένων τους από την ιδιοκτήτρια εταιρία "Αλιμέντι Ιταλιάνι".

Η διεύθυνση του ΜΙΝΙΟΝ χτες, σε εξώδικό της προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι διαδηλώνουν καθημερινά έξω από το κατάστημα από τις 2 Ιούνη που βρήκαν ξαφνικά κλειστό το καφεστιατόριο, σημειώνει ότι "η ηχορύπανση που εκπέμπετε, η αναστάτωση που δημιουργείτε προς τις εισόδους του καταστήματός μας και η δυσφήμισή μας, στην οποία προβαίνετε, προκαλεί δυσφορία στους πελάτες μας, με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η είσοδός τους στο κατάστημά μας, με επακόλουθο τη σοβαρή απώλεια πωλήσεων".

Αναφέρει επίσης ότι "κατανοεί" τη θέση των εργαζομένων από την απώλεια της εργασίας τους, αλλά "δε φέρει καμιά ευθύνη γι' αυτό". Ομως οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει τη διεύθυνση του πολυκαταστήματος επειδή αυτή σφράγισε τις πόρτες του εξαιτίας των διαφορών που είχε με την "Αλιμέντι Ιταλιάνι".

Μάλιστα η διεύθυνση του ΜΙΝΙΟΝ,στις προσπάθειές της να διώξει τους εργαζόμενους από το πεζοδρόμιο του πολυκαταστήματος, τους είχε δηλώσει ότι, όταν το καφεστιατόριο ανοίξει πάλι, θα μπορέσουν να προσληφθούν στη νέα επιχείρηση. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι του καφεστιατορίου είχαν προσληφθεί από το ΜΙΝΙΟΝ και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν μαζί με αυτό στη νέα εταιρία που το ανέλαβε. Τώρα οι εργαζόμενοι διεκδικούν μισθούς τουλάχιστον 3 μηνών και τις αποζημιώσεις τους σε περίπτωση που το κλείσιμο αποδειχθεί οριστικό. Το ΜΙΝΙΟΝ προειδοποιεί τους εργαζόμενους "να απόσχετε των ανωτέρω ενεργειών, επιφυλασσόμενοι άλλως, να ενεργήσουμε τα νόμιμα για την προστασία των δικαιωμάτων μας και την αποκατάσταση των ζημιών μας"!

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων που έγινε την Κυριακή, ομόφωνα αποφάσισε να στηρίξει "το δίκαιο αγώνα τους που στόχο έχει να πατάξει την ασυδοσία της εργοδοσίας του χώρου που χτυπά βάναυσα τα συμφέροντα των 34 εργαζομένων". Ο Σύλλογος καλεί τη Δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα "να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους" και ενίσχυσε οικονομικά τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται, καλώντας τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ να κάνουν το ίδιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αθώος ο Γιώργος Πέρρος (2003-02-18 00:00:00.0)
Νέα δίκη για τον γραμματέα του ΕΚΑ (2003-02-13 00:00:00.0)
Να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι (2000-02-02 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση να δώσει λύση (1998-05-20 00:00:00.0)
Το ΜΙΝΙΟΝ μπορεί να ζήσει (1998-02-26 00:00:00.0)
Να σταματήσει ο εμπαιγμός (1997-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ