Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα δίκη για τον γραμματέα του ΕΚΑ

Στο σκαμνί του κατηγορουμένου, γιατί αγωνίζεται με όρους ταξικής αναμέτρησης, θα καθίσει ξανά ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γ. Πέρρος, την ερχόμενη Δευτέρα. Ο συνδικαλιστής είχε καταδικαστεί πριν ένα χρόνο σε 13 μήνες φυλάκιση με αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας με την κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής»! Τη Δευτέρα εκδικάζεται η έφεση για την πρωτόδικη απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα, το 1997 οι εργαζόμενοι του πολυκαταστήματος ΜΙΝΙΟΝ, μεταξύ των οποίων και ο Γ. Πέρρος, αγωνίζονταν αρκετούς μήνες για να μην κλείσει το κατάστημα και διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα που οι ιδιοκτήτες τούς όφειλαν. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, εμπόδισαν δικαστικούς επιμελητές να κατασχέσουν τα προϊόντα που βρίσκονταν στο κατάστημα. Γι' αυτήν την κινητοποίηση υποβλήθηκε από δικαστικό επιμελητή μήνυση, προφανώς με εντολή των ιδιοκτητών του ΜΙΝΙΟΝ, κατά του Γ. Πέρρου.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η μόνη μήνυση - καθώς υπάρχουν κι άλλες, η εκδίκαση των οποίων εκκρεμεί - που έχει υποβληθεί σε βάρος του συνδικαλιστή για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ. Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε ότι εκκρεμεί μήνυση των ιδιοκτητών του ΜΙΝΙΟΝ κατά της τότε προέδρου του σωματείου των εργαζομένων Κάτιας Νικολάου και κατά του Γ. Πέρρου, που τότε ήταν γραμματέας του επιχειρησιακού σωματείου. Οι συνδικαλιστές κατηγορούνται για «εγκατάλειψη θέσης εργασίας, διάσπαση οικιακής ειρήνης και αυτοδικία». Οι κατηγορίες αυτές αφορούσαν στην προσπάθεια των εργαζομένων να εμποδίσουν την εταιρία αθλητικών ειδών «Ρίμποκ» να πάρει τα εμπορεύματά της από το κατάστημα, καθώς και το μοίρασμα ανακοινώσεων εν ώρα εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ