Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές

Να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στα διωκόμενα συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών, καλεί, με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 13 Δεκέμβρη του 2002 16 συνδικαλιστικά στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) καταδικάστηκαν σε πολύμηνη φυλάκιση, που συνολικά αγγίζει τα 12 χρόνια φυλάκισης. Μάλιστα, το κατηγορητήριο σε βάρος των αγωνιστών συνδικαλιστών αφορούσε στη συμμετοχή σε απεργία αλληλεγγύης για επαναπρόσληψη παράνομα απολυθέντων εργαζομένων του κλάδου.

Οπως σημειώνει ειδικότερα στην ανακοίνωση η ΕΓ: Αυτή η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, η οποία συσσωρεύεται στις προηγούμενες διώξεις ενάντια σε συνδικαλιστές από άλλους κλάδους, εντάσσεται στην οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των εργοδοτών να καταπατήσουν το δικαίωμα της εργατικής τάξης στην οργάνωση και συμμετοχή των αγώνων και των απεργιών. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων, ώστε να απαρνηθούν τη συλλογική δράση μέσα από τα Σωματεία τους.

«Ο αυταρχισμός, η κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η ποινικοποίηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων είναι σχέδιο που υλοποιείται για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης από τις κυβερνήσεις που στηρίζουν το κεφάλαιο και την εργοδοσία», επισημαίνει καταλήγοντας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ