Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΗΣΙΑ
Κινητοποίηση ταχυδρόμων

Σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 7 π.μ. μέχρι τις 11 π.μ. κατέρχονται σήμερα οι ταχυδρόμοι που εργάζονται στο Γραφείο Διανομής Πατησίων. Αύριο θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, ενώ είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς, όπως καταγγέλλουν, η κατάσταση με την υπερεντατικοποίηση της δουλιάς τους έφτασε στο απροχώρητο.

Τις κινητοποιήσεις κήρυξε το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας, κάτω από την πίεση των ίδιων των ταχυδρόμων του συγκεκριμένου γραφείου των ΕΛΤΑ στα Πατήσια.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια ο διακινούμενος όγκος της αλληλογραφίας συνεχώς αυξάνεται, ενώ ταυτόχρονα κάθε χρόνο ο αριθμός των ταχυδρόμων μειώνεται, λόγω συνταξιοδότησης. Σήμερα στο Γραφείο Διανομής Πατησίων, που καλύπτει τις περιοχές Πατήσια και Γαλάτσι, απασχολούνται 40 ταχυδρόμοι, οι οποίοι, προκειμένου να φέρουν σε πέρας το έργο τους, αναγκάζονται να υπερβαίνουν κατά πολύ το κανονικό τους ωράριο και φυσικά χωρίς να πληρώνονται επιπλέον. Σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζόμενους, για να υπάρξει στοιχειώδης κάλυψη στις ανάγκες διανομής του ταχυδρομικού υλικού σε Πατήσια και Γαλάτσι, απαιτούνται, τουλάχιστον 53-54 ταχυδρομικοί διανομείς.

Οι ταχυδρόμοι ζητούν να γίνει επαναχαρτογράφηση των τομέων διανομής, ώστε να προκύψουν νέοι και να αποσυμφορηθούν οι υπάρχοντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ