Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΤ
Στάσεις εργασίας Δευτέρα και Τρίτη

Απεργιακές πανελλαδικές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ αποφάσισε το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ σε έκτακτη χτεσινή του συνεδρίαση, υιοθετώντας την πρόταση της ΕΣΗΕΑ. Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με τον πανελλαδικό αυτό συντονισμό ζητά την επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ. (Ως γνωστό απαράδεκτο είναι το καθεστώς δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ με τρίμηνες συμβάσεις). Να σημειωθεί επίσης ότι 120 δημοσιογράφοι με τέτοιου είδους συμβάσεις εργάζονται στην Αθήνα και αρκετοί ακόμη στην ΕΤ3 και τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το αίτημα αφορά όσους εργάζονταν στην ΕΡΤ και είχαν καταγραφεί το Μάρτη του 2002, όταν υπογράφτηκε η ΣΣΕ μεταξύ ΕΡΤ και ΕΣΗΕΑ και όχι όσους προσελήφθησαν μεταγενέστερα.

Σε χτεσινή συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον υπουργό Τύπου, Χρήστο Πρωτόπαππα, ο τελευταίος επικαλέστηκε τις οικονομικές δυσκολίες της ΕΡΤ και το μόνο που είπε είναι ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη, να λυθεί το πρόβλημα για 25 συμβασιούχους έργου. Ο υπουργός Τύπου μάλιστα, θεωρεί απαράδεκτο να γίνουν στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ την ημέρα ενός «μείζονος εθνικού θέματος», όπως για τον υπουργό θεωρείται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής. Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Αγγελος Στάγκος.

Η ΠΟΕΣΥ, σύμφωνα με χτεσινή της ανακοίνωση, αποφάσισε να κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις ως εξής:

Για τους χώρους ευθύνης των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ και ΕΣΠΗΤ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν: Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Φλεβάρη 9.00 - 15.00 για το ραδιόφωνο και 20.00 - 24.00 για την τηλεόραση.

Για τους χώρους ευθύνης της ΕΣΗΕΘΣΕ-Ε και της ΕΣΗΕΠΗΝ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση τις ίδιες μέρες 9.00 - 12.00 15.00 - 18.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ