Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν σήμερα οι γιατροί στα νοσοκομεία

Σήμερα γίνεται η 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με αιτήματα, όπως αύξηση των δαπανών για την υγεία και νέο ιατρικό μισθολόγιο. Πάντως, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ανακοίνωσε για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας 10 π.μ. - 2 μ.μ.

Επίσης, με αφορμή το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσαν πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση για το δικαίωμα στην υγεία σε χρόνο που θα οριστεί αργότερα.

Αναφερόμενες στη στάση και στη δράση της πλειοψηφίας των ηγεσιών δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών και η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών επισημαίνουν ότι «δείχνουν τη στήριξη και τη συναίνεσή τους στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική».

«Προσπαθούν, σημειώνουν, να αποπροσανατολίσουν από τη βασική κατεύθυνση της πάλης για αλλαγή της πολιτικής στην Υγεία, στην Πρόνοια και την Ασφάλιση, με επιμέρους αιτήματα, που δε λύνουν, αλλά διαχειρίζονται τα προβλήματα. Επιδιώκουν να εκτονώσουν την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια των υγειονομικών με κινητοποιήσεις, "τουφεκιές στον αέρα", βάζοντας, ουσιαστικά, πλάτη να περάσει η πολιτική της κυβέρνησης, μέσω, δήθεν, του κοινωνικού διαλόγου με τους υγειονομικούς και τους γιατρούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ