Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Το έκτρωμα δε σηκώνει βελτιώσεις

Συνέχιση των καταλήψεων αποφάσισαν οι σπουδαστές. Κάλεσμα και στους εργάτες της στεριάς για έμπρακτη αλληλεγγύη

Συνεχίζουν αγωνιστικά οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που έχει συντάξει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας για τη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, με το οποίο προωθεί την ιδιωτικοποίησή τους και τη ραγδαία υποβάθμιση αυτού του νευραλγικού τομέα της ναυτιλίας. Υπό κατάληψη εξακολουθούν να βρίσκονται εδώ και περίπου ένα μήνα οι Ακαδημίες Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Χίου και Οινουσσών, ενώ αναμένεται να καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα οι σπουδαστές της Ακαδημίας Ασπροπύργου.

Η συνέχιση των καταλήψεων των τεσσάρων σχολών αποφασίστηκε μετά από μαζικές συνελεύσεις των σπουδαστών. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Σπουδαστών ΑΕΝ Μακεδονίας: «Οι σπουδαστές αποφασίζουμε τη συνέχιση της κατάληψης της σχολής και των κινητοποιήσεών μας. Δηλώνουμε ότι καμιά μικροβελτίωση δεν παίρνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εφοπλιστών. Η μόνη λύση για τη δικαίωση του αγώνα μας είναι η απόσυρσή του και η ικανοποίηση των αιτημάτων μας». Οι σπουδαστές της ΑΕΝ Θεσσαλονίκης καλούν «και τους υπόλοιπους Συλλόγους Σπουδαστές ΑΕΝ όλης της χώρας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις» και όλους τους «εκπαιδευτικούς φορείς, τους Συλλόγους Φοιτητών των ΑΕΙ και των Σπουδαστών ΤΕΙ, τα σωματεία εργαζομένων σε θάλασσα και στεριά να πάρουν αποφάσεις έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματά μας».

Στο μεταξύ, χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες, είπε για το νομοσχέδιό του ότι έχουν γίνει δεκτές οι προτάσεις...«που έχουν κριθεί θετικές», αποφεύγοντας να αναφέρει ποιες είναι αυτές και ξεκαθάρισε ότι «μέσα στο μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ