Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΚΑ
Ρεσιτάλ υποκρισίας και μεγαλοστομιών

Σε μέρα ύμνου του δημόσιου τομέα, της Κοινωνικής Ασφάλισης έναντι της ιδιωτικής και της ανθρωποκεντρικής ευαίσθητης πολιτικής της, μετατράπηκαν χτες τα εγκαίνια του Πρότυπου Ογκολογικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», από τον υπουργό Εργασίας Δ. Ρέππα και τον διοικητή του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριο. Εν μέσω εκχώρησης τομέων υγείας στους ιδιώτες, ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων στις ουρές του ΙΚΑ και της πτώσης τρίτου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, με συνέπεια την απώλεια της ζωής συνανθρώπων μας, έγινε προσπάθεια «διασκέδασης των εντυπώσεων», ενόψει και του Υπουργικού Συμβουλίου για θέματα Υγείας.

Δεν είναι τυχαία η επαναλαμβανόμενη αντίθεση, στα λεγόμενα του διοικητή του ΙΚΑ, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με αποκορύφωμα το «εφάμιλλο ή και ανώτερο» του συγκεκριμένου νοσοκομείου με «ό,τι έχουμε δει στον ιδιωτικό». Φτάνοντας μέχρι να «ομολογήσει» ότι η ιδιωτική ασφάλιση «δεν μπορεί να προσφέρει τα εχέγγυα και τη σταθερότητα που χρειάζεται ο πολίτης στον τομέα των συντάξεων και της υγείας». Λόγια του διοικητή του ΙΚΑ, «ικανότατου διαχειριστή» της πολιτικής της κυβέρνησης των ιδιωτικοποιήσεων, που δε διστάζει να ιδιωτικοποιήσει (προσπάθησε πρόσφατα) μέχρι και το σύστημα απονομής των συντάξεων! Επιπλέον όψιμο και το ενδιαφέρον του, για εξοικονόμηση πόρων από τη χρήση του ανεκμετάλλευτου υγειονομικού εξοπλισμού (μόνο το 30% αξιοποιείται), για να ...καλυτερέψει τις αποδοχές των εργαζομένων στα νοσοκομεία! Οταν όλοι γνωρίζουν τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και την πολιτική δυστοκία να πληρώσουν για την Υγεία.

Ο υπουργός Εργασίας, Δ. Ρέππας, στιγμάτισε «την κριτική από πολλούς (στις πολιτικές τους επιλογές), που, ίσως, δε γνωρίζουν τι σημαίνει ανθρώπινος πόνος, ή καθημερινός μόχθος, για να φτάσει κάποιος να πάρει τη σύνταξη, που του εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης». Εδώ, να υπενθυμίσουμε ότι τα κατώτερα όρια σύνταξης του ΙΚΑ είναι 128.000 δρχ. Κατά τ' άλλα, ανακοινώθηκε για άλλη μια φορά από τον υπουργό «η έναρξη διαδικασίας για την κάλυψη 550 θέσεων, ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ