Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά στους δρόμους οι εργάτες της ΣΟΦΤΕΞ

Απόφαση για κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα, καθώς η απειλή του "λουκέτου" γίνεται όλο και πιο έντονη. Ωστόσο, η πλειοψηφία του σωματείου στηρίζει και την ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις με ... κίνητρα

Την πραγματοποίηση τετράωρων στάσεων εργασίας τις μέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη αποφάσισε χτες η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ,οι οποίοι παλεύουν για τη σωτηρία της επιχείρησης. Στα πλαίσια των στάσεων θα γίνουν πορείες και συγκεντρώσεις στα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας.

Μαζική ήταν η προσέλευση των εργαζομένων στη χτεσινή συνέλευση, που όπως επισημάνθηκε, πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο, με την απειλή του "λουκέτου" να επικρέμεται και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης να εντείνονται. Προχτές η υφυπουργός Ανάπτυξης, Α. Διαμαντοπούλου, απείλησε: "'Η δεσμεύεστε ότι θα φύγουν 676 ή οι τράπεζες δε χρηματοδοτούν την επιχείρηση"!Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως και μετά τις μαζικές απολύσεις, "η εταιρία θα κλείσει, αν δε βρεθεί αγοραστής".

Ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Ιμπρης (ΠΑΣΚΕ), τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης "μιας και είναι παγκόσμια τάση", αλλά υπέρ των μαζικών απολύσεων με... κίνητρα, σημειώνοντας ότι "το θέμα είναι η εταιρία να παράγει ανταγωνιστικά στην ελεύθερη αγορά και αυτό μπορεί να γίνει με μάζεμα των δαπανών"! Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δ. Λιόλιος (ΔΑΚΕ), που στήριξε την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ να συμφωνήσει με τις μαζικές απολύσεις.

Ο Λ. Κολιγιάννης ("Συμπαράταξη") καταδίκασε τη στάση συναίνεσης της πλειοψηφίας και επισήμανε ότι "το κρίσιμο σήμερα είναι η λειτουργία της επιχείρησης. Η διοίκηση του σωματείου πήρε απόφαση για κινητοποιήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, εύχομαι να μην την αλλάξει πάλι".

Ο Χ. Κατσούλιας (ΕΣΑΚ) κατάγγειλε τη στάση της πλειοψηφίας, που υπηρετεί την κυβερνητική πολιτική της ιδιωτικοποίησης, σημειώνοντας πως "δεν μπορεί να λέει η πλειοψηφία ότι παλεύει για πλήρη λειτουργία. Τι πλήρης λειτουργία, όταν αποδέχεται να απολυθούν 700 και να κλείσουν τμήματα!". Επισήμανε ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι "να κρατήσουν το πιο κερδοφόρο κομμάτι της εταιρίας με 500 εργαζόμενους και με μειωμένα δικαιώματα, όπως έγινε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας". Κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να παλέψουν για ανατροπή της κυβερνητικής επιλογής για ιδιωτικοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ