Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο Ηρώδειο με μουσική

Την τρίτη και τελευταία παράστασή της με τη μονόπρακτη όπερα "Σαλώμη" δίνει αύριο (9μμ) η Λυρική Σκηνή,στο Ηρώδειο.Το περίφημο έργο του Ρίχαρντ Στράους παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου,διεύθυνση ορχήστρας Αλκη Μπαλτά,σκηνικά Απόστολου Βέττα,κοστούμια Γιάννη Μετζικόφ.Τους πρώτους ρόλους ερμηνεύουν οι Ρενάτε Μπέλε, Μαρίνα Κρίλοβιτς, Μίχαελ Παμπστ, Οσκαρ Χίλεμπραντ, Σταμάτης Γαβριηλίδης, Εύα Ρεβίντες.

Στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την Κυριακή δίνει συναυλία η Ταφλεμουζίκ Μπαρόκ Ορκεστρα.Με έδρα το Τορόντο, η 19χρονη Καναδική ορχήστρα, που θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα και αυθεντικά σχήματα μουσικής μπαρόκ και πέρσι χαρακτηρίστηκε η "Καλύτερη της Χρονιάς", θα παρουσιάσει έργα των Χέντελ, Βιβάλντι κ.ά.

Τα 109 της χρόνια γιορτάζει φέτος η Ολλανδική Βασιλική Ορχήστρα "Κονσερτχεμπάου",που στις 16-17/6 θα δώσει συναυλία στο Ηρώδειο. Με διεύθυνση ενός από τους μεγαλύτερους μαέστρους της εποχής μας, του Γερμανού Βόλφγκανγκ Σαβάλις,η ορχήστρα θα παρουσιάσει έξι έργα, πέντε σπουδαίων συνθετών. Τη Δευτέρα (16/6) θα ερμηνεύσει την εισαγωγή από τη "Λεωνόρα" του Μπετόβεν, τη "Συμφωνία αρ. 3 σε φα μείζονα" του Μπραμς και το έργο του Ρίχαρντ Στράους "Δον Κιχώτης" έργο 35 (φανταστικές παραλλαγές σε ιπποτικό θέμα). Την Τρίτη (17/6) θα ερμηνεύσει τις "Συμφωνικές μεταμορφώσεις σε θέμα του Κ. Μ. Βέμπερ" του Χίντεμιτ, το "Κοντσέρτο για βιολί σε ρε ελάσσονα, έργο 35" του Τσαϊκόφσκι και τη "Συμφωνία αρ. 7 σε λα μείζονα" του Μπετόβεν. Συμμετέχουν ως σολίστ τρεις κορυφαίοι μουσικοί: Ο Ολλανδός Γκότφριντ Χόγκεβεν (βιολοντσέλο), ο Ιάπωνας Κεν Χάκι (βιόλα) και ο 32χρονος Γερμανός μουσικός Φρανκ Πίτερ Ζίμερμαν (βιολί), που ντεπουντάρισε σε ηλικία πέντε ετών και παίζει σε "Στραντιβάριους" του 1706.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ