Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρηματοδοτήσεις ταινιών

Ανακοινώθηκαν από το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) οι αποφάσεις που υλοποιούν την πρώτη φάση του χρηματοδοτικού προγράμματος του ΕΚΚ για το 1997. Εξετάστηκαν συνολικά 33 προτάσεις, από τις οποίες τελικά εγκρίθηκαν 4 προτάσεις ανάπτυξης σχεδίων ταινιών,στα πλαίσια του προγράμματος "Ορίζοντες" και 2 προτάσεις παραγωγής ταινιών μεγάλου μήκους,στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος. Στην πρώτη κατηγορία (σχέδιο παραγωγής με χρηματοδότηση έως 8.000.000 δρχ) ανήκουν οι ταινίες: "Οι νύφες" τουΠαντελή Βούλγαρη,"Η γέφυρα των λεμονιών" του Κώστα Φέρρη,"Η πίσω πόρτα" του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και "Το τάμα" του Ανδρέα Πάντζη".

Στη δεύτερη κατηγορία (συμμετοχή του ΕΚΚ στην παραγωγή με ποσό που θα καθοριστεί στο μέλλον) εντάσσονται "Το παιχνίδι της αγάπης" τουΑντώνη Κόκκινου και "Οι αριθμημένοι" του Τάσου Ψαρρά.Επίσης το ΔΣ του ΕΚΚ ενέκρινε το σενάριο της ταινίας "Ολοι εμείς εφέντη" του Λεωνίδα Βαρδαρού,που είχε υποβληθεί στο πρόγραμμα "Νέα ματιά". Ακόμη αποφάσισε, κατ' εξαίρεση των διατάξεων του Κανονισμού του, την ανάθεση συγγραφής σεναρίου στον Τάσο Αλεξάκη και την οικονομική ενίσχυση των Χρήστου Δήμα, Σταύρου Ιωάννου για την καλύτερη δραματουργική επεξεργασία των σεναρίων τους "Ο γενίτσαρος" και "Το μυστικό του χρόνου" αντίστοιχα.

Τέλος, εκτός της διαδικασίας των κρίσεων εγκρίθηκε η πρόταση του σκηνοθέτη Ντίνου Μαυροειδή για το γύρισμα του ντοκιμαντέρ "Τάκης Κανελλόπουλος",αφιερωμένο στον πρόωρα χαμένο ποιητή του ελληνικού κινηματογράφου, και η περιορισμένη οικονομική ενίσχυση της ταινίας "Ο νεκρός ταξιδιώτης" της Λένας Βουδούρη,που βασίζεται σε τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και γυρίζεται με πρωτοβουλία της ΕΤ - 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ