Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρνηση από πεποίθηση...

Χτες το βράδυ, το αίθριο της "Στοάς Βιβλίου" γέμισε από ανθρώπους του βιβλίου, συγγραφείς, εκδότες, κριτικούς λογοτεχνίας, για τη, μετά μουσικής, εκδήλωση απονομής των "λογοτεχνικών βραβείων 1966" του περιοδικού "Διαβάζω" (απονέμονται για δεύτερη χρονιά).

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Βαγγέλη Αθανασόπουλο, Αλέξη Ζήρα, Μισέλ Φάις, Βαγγέλη Χατζηβασιλείου,απένειμε τα εξής βραβεία:

Ποίησης στην ποιητική συλλογή του Βύρωνα Λεονταρίτη "Εν γη αλμυρά" (εκδόσεις "Ερασμος"). Ο ποιητής με επιστολή του στο "Διαβάζω", ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, αλλά αρνήθηκε να δεχτεί το βραβείο, "για λόγους καθαρά προσωπικών πεποιθήσεων". Χτες η Γιώτα Φέστα διάβασε το ποίημά του "Amager".

Μυθιστορήματος στο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου "Γιάντες" (Καστανιώτης). Απόσπασμα από το βιβλίο διάβασε η Θέμις Μπαζάκα.

Διηγήματος στη συλλογή διηγημάτων του Δημήτρη Νόλλα "Θολά τζάμια" (Καστανιώτης). Το ομώνυμο διήγημα διάβασε η Αλέκα Παϊζη.

Τα βραβεία μυθιστορήματος και διηγήματος συνοδεύονται από 500.000 δρχ., προσφορά των εκδόσεων Πατάκη.Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου δε δόθηκε γιατί τρία μέλη της επιτροπής έκριναν ότι "κανένα δεν πληρούσε τους όρους της βράβευσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ