Τετάρτη 18 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λόγια, λόγια, λόγια

Είκοσι δύο χρόνια είναι κατοχυρωμένος ο θεσμός των δημοψηφισμάτων στο Σύνταγμα της χώρας, αλλά δημοψήφισμα ποτέ δεν έγινε. Και η αιτία γι' αυτό, δεν ήταν - όπως ο καθένας καταλαβαίνει - οι όποιες υπαρκτές ή ανύπαρκτες ελλείψεις στον τρόπο της κατοχύρωσης, αλλά η συστηματική - και σε τελευταία ανάλυση βαθιά αυταρχική - αποφυγή των εκάστοτε κυβερνώντων, να κάνουν την οποιαδήποτε αξιοποίησή του, να απευθυνθούν στο λαό, να τον ενημερώσουν ουσιαστικά και να του ζητήσουν τη γνώμη του, για τα τόσα και τόσα σοβαρότατα ζητήματα, που προέκυψαν σ' αυτό το διάστημα.

Θυμηθήκαμε τις ολοφάνερες, για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, αυτές αλήθειες, καθώς διαβάζαμε το άρθρο του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Ν. Σηφουνάκη, στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", όπου ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:"Είναι ανάγκη να τονιστεί, ότι οι σύγχρονες δημοκρατίες χρειάζεται επιτακτικά να ενδυναμώσουν και να ενθαρρύνουν την ενεργότερη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις... Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ενισχυθεί ο θεσμός των δημοψηφισμάτων, να αποσαφηνιστούν οι όροι διεξαγωγής τους...".

Λόγια, λόγια, λόγια...

Αν θέλει ο κ. βουλευτής, να ενθαρρύνει την ενεργότερη συμμετοχή των πολιτών, ας αφήσει τις κουβέντες και ας υποστηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ, για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την αναθεώρησή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ