Παρασκευή 20 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα όρια του γελοίου ο "κοινωνικός διάλογος"

Ο υπουργός Εργασίας προσπάθησε φιλότιμα να προσδώσει κύρος στην προχτεσινή φιέστα έναρξης του "κοινωνικού διαλόγου" για το ασφαλιστικό, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν ήταν μόνο επειδή έκανε αίσθηση ο τρόπος που απέρριψε τις προτάσεις της ΓΣΕΕ για τη διαδικασία, έτσι ώστε να αναγκάσει ορισμένους συνδικαλιστές να διαμαρτυρηθούν. Δεν ήταν επίσης μόνο η αυστηρότητά του στο ζήτημα των τελικών επιλογών που η κυβέρνηση θα πάρει "με τόλμη", καθώς και η προειδοποίησή του ότι ο "κοινωνικός διάλογος" δεν επιδέχεται "εκβιασμούς", λες και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι... "γκάνγκστερς".

Ηταν και η απουσία των εκπροσώπων της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνταξιούχων. Κανένας συνταξιούχος δε θέλησε να πάρει το λόγο. Αλλωστε, οι μεγαλύτερες συνταξιουχικές οργανώσεις - ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ και ΕΛΤΑ - έχουν από καιρό δηλώσει όχι μόνο την αποχή τους, αλλά και την καταδίκη των διαδικασιών του "κοινωνικού διαλόγου".

Ο υπουργός όμως θέλησε να ξεπεράσει το "σκόπελο". Κι έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί τη συμμετοχή της "συνομοσπονδίας συνταξιούχων". Ενός οργάνου που δεν υφίσταται ή αν συμβαίνει να υπάρχει, τη γνωρίζει μόνον αυτός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ