Σάββατο 21 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Νέο σκάνδαλο παιδεραστίας

ΜΠΑΣΤΙΑ .-

Το ζήτημα της παιδεραστίας έχει σχεδόν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της γαλλικής κοινωνίας αυτήν τη βδομάδα. Μετά τις αποκαλύψεις για ολόκληρο κύκλωμα παιδικής πορνείας και παιδεραστίας και τις αθρόες συλλήψεις εκατοντάδων προσώπων που εμπλέκονται σε αυτό, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται και ιερωμένοι και εκπαιδευτικοί, ένα ακόμα σχετικό σκάνδαλο αποκαλύφθηκε και έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα της σήψης.

Ενα ακόμα πρόσωπο "υπεράνω υποψίας", ο εφημέριος της Μητρόπολης της Ανω κορσικής, ο αβάς Ζοζέ Αντονινί, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη και κινήθηκε η ανακριτική διαδικασία μετά από καταγγελίες ενός 14χρονου αγοριού, ο οποίος κατηγόρησε τον Αντονινί για παρενόχληση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις εκκλησιαστικές εγκαταστάσεις, στην Κορσική. Ο εφημέριος θα παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Μπαστιά, στις 8 Ιουλίου.

Ο Επίσκοπος του Αιάκειου ανακοίνωσε ότι ο αβάς Ζοζέ Αντονινί παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού βικάριου, ενόψει της ανάκρισης και η παραίτησή του έγινε δεκτή, ενώ δήλωσε ότι εναπόκειται στη Δικαιοσύνη να αποκαταστήσει την αλήθεια και να αποφανθεί. Προσθέτοντας μάλιστα για να διαχωρίσει τη θέση του κλήρου από το πρόσφατο αυτό σκάνδαλο, ότι "η Μητρόπολη της Κορσικής θα αφήσει τη δικαιοσύνη να ακολουθήσει το δρόμο της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ