Σάββατο 21 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΣΙΝΕ
Αγωνιστικά απαντούν στις απολύσεις

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Αγωνιστική θα είναι η απάντηση των εργαζομένων στην προκλητική απαίτηση της πολυεθνικής "Αλουμίνιον της Ελλάδας" (ΠΕΣΙΝΕ) για εφαρμογή του προγράμματος "ΠΡΟΚΛΗΣΗ",που προβλέπει μείωση προσωπικού. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αποφάσισε προχτές, σε μια από τις μαζικότερες συνελεύσεις του σωματείου, να επικυρώσει την απόφαση του ΔΣ για πραγματοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων (24ωρες και 48ωρες απεργίες) όποτε κριθεί αναγκαίο.

Το πρόγραμμα προβλέπει μείωση των θέσεων εργασίας κατά 250 - 300 μέχρι το τέλος του 1998, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, συρρίκνωση ειδικοτήτων, είσοδο των εργολάβων και αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων με το κράτος.

"Τα αιτήματα - σημειώνει ο Β. Ζιάρας, μέλος της διοίκησης του σωματείου - έχουν κατατεθεί στη διοίκηση της εταιρίας, η οποία στη γραπτή της απάντηση εμμένει στις αντεργατικές αποφάσεις της και άρα ο μόνος δρόμος που απομένει σε μας είναι ο μονόδρομος του αγώνα".

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται ενάντια:

- Στη μείωση των θέσεων εργασίας σε 1.200 μέχρι τις 31.12.98. Η πολυεθνική προσπαθεί να την εφαρμόσει με "οικειοθελείς αποχωρήσεις" και μη αναπλήρωση των θέσεων όσων συνταξιοδοτούνται, ασκώντας πιέσεις για τη χρήση των "κινήτρων".

- Στην εφαρμογή του απαράδεκτου νέου οργανογράμματος που προβλέπει μείωση ειδικοτήτων και κατάργηση θέσεων.

- Στην εντατικοποίηση και στην αλλαγή ειδικοτήτων ή ενοποίησή τους.

- Στην είσοδο των εργολάβων.

- Στην άρνηση στέγασης 60 περίπου νεοπροσλαμβανόμενων, που αποτελεί συμβατική υποχρέωση.

- Στους νέους κανονισμούς παραχώρησης και συντήρησης του οικισμού, που αποτελεί συμβατική υποχρέωση της ΠΕΣΙΝΕ.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ