Σάββατο 21 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ
"Τα μεγάλα προβλήματα είναι μπροστά"

Σε αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα και τις απολύσεις καλεί η παράταξη τους εργαζόμενους

"Η υπογραφή δανειοδότησης της ΣΟΦΤΕΞ από τις τράπεζες, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσωρινή λειτουργία, στο πλαίσιο πάντα της κυβερνητικής πολιτικής ιδιωτικοποίησης - συρρίκνωσης της ΣΟΦΤΕΞ", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ και σημειώνει ότι το καινούριο στοιχείο που προστέθηκε, είναι ότι αυτή η πολιτική του ξεπουλήματος επισπεύδεται. "Ακόμα - σημειώνει η παράταξη - το σχέδιό τους για 700 απολύσεις είναι πρώτο στην ιεράρχηση, που θα το βρούμε άμεσα μπροστά μας".

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου, η πλειοψηφία θεώρησε "θετική" την εξέλιξη, αφού τα αιτήματα που έβαζε περιορίζονταν στη χρηματοδότηση και ουσιαστικά στην προσωρινή λειτουργία μέχρι την ιδιωτικοποίηση. Με αυτό το σκεπτικό, αποφάσισε το σταμάτημα των κινητοποιήσεων, απορρίπτοντας την πρόταση της ΕΣΑΚ. "Ετσι - τονίζει η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ - όλες αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες γίνονται για ακόμα μια φορά συνυπεύθυνες στην εγκληματική πολιτική του ξεπουλήματος, που υλοποιεί η κυβέρνηση".

"Τα μεγάλα προβλήματα είναι μπροστά μας", αναφέρει η ΕΣΑΚ, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους και τους καλεί να παλέψουν για: Σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης. Πλήρη χρηματοδότηση με ευθύνη της κυβέρνησης. Υλοποίηση επενδύσεων. Παραμονή της εταιρίας στο δημόσιο έλεγχο. "Εκτιμούμε - καταλήγει - ότι μόνο σε αυτή την κατεύθυνση ανοίγονται προοπτικές για την εταιρία και τους εργαζόμενους. Η ιδιωτικοποίηση - εκποίηση που δρομολογούν, δεν εξασφαλίζει τίποτα, παρά μόνο τη συρρίκνωση, τις απολύσεις και τον σφαγιασμό κατακτήσεων. Γι αυτό, αξίζει να συσπειρωθούμε και να παλέψουμε στην κατεύθυνση που προτείνουμε και όχι στην ενότητα που προτείνει η πλειοψηφία του ΔΣ για να περάσει ο αντεργατικός οδοστρωτήρας της κυβερνητικής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ