Σάββατο 21 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΧΙ και από το Βόλο στο "διάλογο" - απάτη

ΒΟΛΟΣ.- Την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης που μεθοδεύει η κυβέρνηση και στο λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο" - απάτη, διατράνωσαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας, με ένα δυναμικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν προχτές το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Σωματείων και 23 ακόμα συνδικαλιστών του Βόλου. Παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι από τις συνταξιουχικές ομοσπονδίες.

Στην ομιλία του ο Ανδρέας Σκάρλας, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Σούπερ Μάρκετ, αναφέρθηκε στην παγίδα του "κοινωνικού διαλόγου", με τον οποίο - όπως τόνισε - η κυβέρνηση επιδιώκει να αφαιρέσει όσα η εργατική τάξη έχει κερδίσει ως τώρα, με συνένοχες τις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Επίσης, έκανε αναφορά στη συρρίκνωση της βιομηχανίας του νομού Μαγνησίας, αφού μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η ΠΠ, η "Τεοκάρ", η "Βαμβακουργία", η ΚΙΟΥΛΕΡ, η ΠΡΙΜΕΡΑ κ.ά. κλείνουν, ενώ πολλές άλλες συρρικνώνονται.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος των συνταξιουχικών Ενώσεων, Γκέλης Πολύβιος,ζήτησε την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου και αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα στο Νομάρχη Μαγνησίας, που ενώ τους είχε ενημερώσει ότι θα τους περιμένει για να δεχτεί το ψήφισμά τους, τελικά τους παρέπεμψε στον πρωθυπουργό...

Η ΤΕ Λάρισας της ΕΣΑΚ

"Σε ξεκίνημα αγώνων, ώστε να αποκρούσουμε την επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά μας και να απαιτήσουμε να αποχωρήσουν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από το λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο", καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους του νομού, η ΤΕ Λάρισας της ΕΣΑΚ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "από την πρώτη δόση του "κοινωνικού διαλόγου" για την κοινωνική ασφάλιση, έπεσαν οι μάσκες και ξεκαθάρισαν οι προθέσεις της κυβέρνησης. Στόχος της κυβέρνησης είναι να επωμιστούν μόνο οι εργαζόμενοι το κόστος της ασφάλισης και της περίθαλψης, αφού απαλλάσσουν τους εργοδότες και το κράτος από τη συμμετοχή τους στην τριμερή χρηματοδότηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ