Τρίτη 24 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Χρονιάτικη γιορτή της "Κόκκινης σημαίας"

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ανταπόκριση Ν. ΠΑΝΤΑΖΗΣ). -

Μέσα σε κλίμα διεθνιστικής αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η χρονιάτικη γιορτή της εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Βελγίου "Drapeau Rouge" (Κόκκινη Σημαία).

Στη γιορτή συμμετείχαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, του Λουξεμβούργου, της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, του Ιράν, της Κούβας, ενώ πήραν μέρος και οι φίλοι του Βιετνάμ, της Επιτροπής Ειρήνης Βελγίου, το Φεμινιστικό Κίνημα Βελγίου. Χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλε το ΚΚ Κουβέιτ, το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα (DKP) και πολλές άλλες οργανώσεις και κόμματα.

Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Λάμπρος Τσελίκας, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ. Εντύπωση και μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι παρεμβάσεις του Λ. Τσελίκα στη συνάντηση ειδικά σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ, όπου καταγγέλθηκαν οι επιδιώξεις του και οι στρατιωτικές επεμβάσεις στην Πρώην Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία. Ειπώθηκε επίσης ότι με τις εντολές της Νέας Τάξης Πραγμάτων το ΝΑΤΟ παραμένει το ένοπλο πλοκάμι του, ενώ παράλληλα τονίστηκε ότι οι συμφωνίες των Μάαστριχτ - Σένγκεν - Αμστερνταμ οδηγούν τους λαούς της Ευρώπης στη φτώχεια, την ανεργία, τα ναρκωτικά και την καταπίεση.

Στην κεντρική εκδήλωση ο Λ. Τσελίκας χαιρέτισε και ευχαρίστησε εκ μέρους του ΚΚΕ για την πρόσκληση και ευχήθηκε πρόοδο και επιτυχία στην παραπέρα κοινή και συντροφική δράση και παρουσία των Κομμουνιστικών Κομμάτων ενάντια στις επιδιώξεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους λαούς. Τόνισε επίσης ότι το ΚΚΕ έκανε και κάνει ό,τι μπορεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ στο Βέλγιο με περίπτερο, έντυπα υλικά και βιβλία, αλλά και ελληνικούς μεζέδες και κρασί. Πραγματοποιήθηκαν πολλές συζητήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι αγώνες των Ελλήνων αγροτών, εργατών, ναυτεργατών, συνταξιούχων και της νεολαίας, όπου με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, το Σένγκεν και το "παλιό και νέο" Μάαστριχτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ