Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ολομέλεια του ΚΕΚΡ για τη σύνταξη προγράμματος

ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση Ν. ΓΚΑΡΙΦΟΥΛΙΝΑ). -

Με τα συμπεράσματα της επιστημονικής - θεωρητικής συνδιάσκεψης για το Πρόγραμμα του κόμματος και με μια σειρά άλλα θέματα της πολιτικής του κόμματος ασχολήθηκε η Ολομέλεια της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας, που συνήλθε πρόσφατα στο Λένινγκραντ. Η Ολομέλεια υιοθέτησε την απόφαση "Για τη δουλιά πάνω στη σύνταξη του προγράμματος του κόμματος", στην οποία καθορίζονται οι προθεσμίες και ο τρόπος επεξεργασίας των υλικών της συνδιάσκεψης, η κατάρτιση του σχεδίου της νέας σύνταξης του προγράμματος για τη συζήτηση στις κομματικές οργανώσεις, καθώς και οι προτάσεις για τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του κόμματος στο 7ο Συνέδριο του ΚΕΚΡ.

Η ΚΕ χαρακτήρισε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση της χώρας ως κλιμάκωση της επίθεσης της αντίδρασης και υπογράμμισε ότι ο μόνος σωστός και δυνατός δρόμος αντίστασης στο καθεστώς, με προοπτική νίκης, είναι η οργάνωση του εργατικού κινήματος και του απεργιακού αγώνα. Η Ολομέλεια διατύπωσε, επίσης, τη θέση ότι η αντίσταση στο Κοινοβούλιο πρέπει να βασίζεται σε ταξικές θέσεις αρχών, ενώ η δυσπιστία στην κυβέρνηση, στον Πρόεδρο και την κοινωνικοοικονομική πολιτική τους πρέπει να συνδέεται άρρηκτα με την ανάπτυξη της οργανωτικής πάλης των εργατικών κολεκτίβων. Η Ολομέλεια εξέφρασε την υποστήριξή της στους ανθρακωρύχους του Κουζμπάς, που ετοιμάζονται για την προκήρυξη πολιτικής απεργίας και ενέκρινε το σχέδιο εκπλήρωσης των αποφάσεων του Συνεδρίου του ΚΕΚΡ για την οργάνωση και την πολιτικοποίηση της αντίστασης των εργατικών κολεκτίβων, του εργατικού κινήματος, με προσανατολισμό την πάλη για την εξουσία, την πανρωσική πολιτική απεργία, το επαναστατικό πέρασμα στο σοσιαλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Για το σκοπό αυτό καθορίστηκαν η δομή της ΚΕ, οι συνθέσεις των επιτροπών και της συντακτικής επιτροπής της έκδοσης "Ιζβέστια της ΚΕ του ΚΕΚΡ". Αποφασίστηκε να δημιουργηθούν νέες περιφερειακές οργανώσεις του κόμματος στην Μπουριατία και την Καμπαρντίνο - Μπαλακρία.

Ιδιαίτερη προσοχή έδωσε η Ολομέλεια στην πολιτική του κόμματος στη νεολαία. Υιοθετήθηκε η πρόταση της επιτροπής νεολαίας για τη διοργάνωση, στις 5-6 Ιούλη στην πόλη Περμ, συνεδρίου των Κομσομόλων και της νεολαίας αριστερού - ριζοσπαστικού προσανατολισμού, που παραδέχονται τις προγραμματικές θέσεις του ΚΕΚΡ. Η ΚΕ κάλεσε τις περιφερειακές οργανώσεις του ΚΕΚΡ να ενημερώσουν της κομσομόλικες οργανώσεις, τη νεολαία του ΚΕΚΡ και τους οπαδούς για το επικείμενο συνέδριο και να παράσχουν υλική και άλλη βοήθεια για τη διεξαγωγή του.

Η Ολομέλεια εξέφρασε την εντονότατη διαμαρτυρία κατά της σχεδιαζόμενης, από το καθεστώς, ταφής της σορού του Β. Ι. Λένιν, έλαβε απόφαση για την υπεράσπιση του Μαυσωλείου του και τάχθηκε ενάντια στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς.

Τέλος, στο Λένινγκραντ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των γραμματέων των περιφερειακών επιτροπών του ΚΕΚΡ, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της οργανωτικής - κομματικής μόρφωσης. Εγινε ενημέρωση για τη Διεθνή Διάσκεψη των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στις Βρυξέλλες και συζητήθηκαν μέτρα για την αντίσταση στη λεγόμενη στεγαστική μεταρρύθμιση, την οποία προωθεί το καθεστώς για την παραπέρα επίθεση στα ζωτικά δικαιώματα των εργαζομένων και της πλειονότητας του πληθυσμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ