Πέμπτη 26 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Παρηγορήθηκαν με το χάλκινο

Η Εθνική ποδοσφαίρου κέρδισε την Ισπανία με 1-0. Τέταρτες οι γυναίκες στο μπάσκετ

Ξεπερνώντας κούραση, ταλαιπωρία, απογοήτευση η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στους 13ους Μεσογειακούς. Χθες επικράτησε του αντίστοιχου ισπανικού συγκροτήματος με 1-0. Απ' την αρχή οι νεαροί διεθνείς πήραν τα ηνία του αγώνα και έχασαν αρκετές ευκαιρίες. Στο 41 με ανύπαρκτο οφ-σάιντ ακυρώθηκε γκολ του Λυμπερόπουλου, όμως ο "πράσινος" παίχτης χρίστηκε σκόρερ. Ηταν το 86 όταν με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε τη νίκη και την τρίτη θέση στην ομάδα μας.

Παρ' όλα αυτά κανείς δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένος. Εύκολα διέκρινε κάποιος την πικρία των Ελλήνων, αφού, όπως ανέφερε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γ. Κόλλιας "όλοι εδώ παραδέχονται πως είμαστε οι καλύτεροι ως σύνολο και αξίζαμε το χρυσό". Υπήρχε η απογοήτευση απ' τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκαν στον ημιτελικό, η κούραση αλλά και η ταλαιπωρία της τελευταίας στιγμής. Το λεωφορείο που θα μετέφερε την αποστολή από το Μπάρι στη Φότζια καθυστέρησε 1,5 ολόκληρη ώρα, μ' αποτέλεσμα να φτάσουν στο γήπεδο περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη...

Από τον Γ. Κόλλια χρησιμοποιήθηκαν οι: Σ. Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Αντζας, Δέλλας, Π. Κωνσταντινίδης (57 Σφακιανάκης), Κιάσσος, Λάκης, Καραγκούνης (74 Πανόπουλος), Γκούμας, Ν. Λυμπερόπουλος, Σ. Κωνσταντινίδης (89 Κόλτζος).

Μπάσκετ: Εκτός βάθρου οι γυναίκες

Την τέταρτη θέση πήρε τελικά η εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών στους Μεσογειακούς αγώνες που ολοκληρώθηκαν χτες στο Μπάρι. Στο μικρό τελικό ηττήθηκε με 85-63 από τη Γαλλία. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Κροατία, αφού νίκησε στον τελικό την Ιταλία με 74-69.

Πόλο

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών της Γιουγκοσλαβίαςκατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αφού επικράτησε με8-7 της Κροατίας.

Τα επτάλεπτα: 2-1, 4-4, 1-2, 1-0.

Εξάλλου το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η Ισπανία που επικράτησε της Ιταλίας στον μικρό τελικό με 5-4. Τα επτάλεπτα: 1-2, 3-0, 1-2, 0-0.

Βόλεϊ

Το χρυσό μετάλλιο στοβόλεϊ ανδρώνκέρδισε η Γαλλία που στον τελικό επιβλήθηκε της Τουρκίας με 3-0 (15-4, 15-10 και 15-9). Στον μικρό τελικό η Κροατία έφερε τα πάνω κάτω και από εκεί που έχανε 2-0 από τη διοργανώτρια Ιταλία κατάφερε να... αρπάξει το χάλκινο μετάλλιο, αφού επιβλήθηκε με 3-2 ύστερα από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι. Τα σετ: 8-15, 8-15, 15-5, 16-14, 15-12.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ