Πέμπτη 26 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κέρδισε εντυπώσεις και χειροκρότημα

Σαρωτική η Εθνική συνέτριψε την Τουρκία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με 74 - 52

Ενθουσίασε η Εθνική ομάδα κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, το μέλλον της στο 30ό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διαγράφεται θαυμάσιο. Αρκεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Με το ίδιο πάθος που επέδειξε στην πρεμιέρα εναντίον της Τουρκίας.

Το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη κέρδισε το χειροκρότημα. Επαιξε σύγχρονο μπάσκετ, υποχρεώνοντας την Τουρκία σε ρόλο κομπάρσου. Αν απέφευγε και τα 16 λάθη, θα είχε κάνει το ιδανικό ξεκίνημα. Ας μη ζητάμε όμως πολλά. Τα νέα παιδιά εν μια νυκτί έγιναν πρωταγωνιστές, κι αυτό δεν είναι λίγο. Ο Ρεντζιάς μάγεψε με την απόδοσή του στο α ημίχρονο. Ο Παπανικολάου πήρε τη σκυτάλη στην επανάληψη, διευρύνοντας το μέγεθος της επιτυχίας. Ακόμα και ο Π. Γιαννάκης πήρε άριστα στο κοουτσάρισμα. Γνώριζε απ' έξω κι ανακατωτά το παιχνίδι των Τούρκων. Η διαφορά στο σκορ εκτοξεύτηκε στους 17 πόντους, όταν ο Ε. Σουντέρ προσπάθησε με άμυνα ζώνης να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι, ενώ το χαμηλό σχήμα στο β ημίχρονο με τον Φ. Χριστοδούλου σε ρόλο σέντερ, έθαψε τις ελπίδες των Τούρκων για ανάκαμψη.

Η ελληνική ομάδα επεκράτησε της Τουρκίας με 74 - 52 και μάλιστα χωρίς να ικανοποιήσουν επιθετικά βασικοί παίκτες, όπως ο Σιγάλας, ο Κορωνιός και ο Αλβέρτης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια επιπλέον βελτίωσης, ενόψει της σημερινής συνάντησης με τη Ρωσία. "Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε καλύτερα για να κερδίσουμε", δήλωσε ο Π. Γιαννάκης. Το ευχάριστο είναι ότι το ελληνικό συγκρότημα για πρώτη φορά μετά από χρόνια έδειξε ομάδα. Δε στήριξε το παιχνίδι της στις εξάρσεις κάποιων ατόμων. Τα 18 κλεψίματα και οι 18 ασίστ δείχνουν μια διαφορετική ποιότητα, η οποία, όταν μπολιαστεί με την ωριμότητα, θα αποδώσει γλυκύτατους καρπούς.

Στο ημίχρονο η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 39 - 23. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να πλησιάσουν στο ξεκίνημα της επανάληψης, μείωσαν σε 40 - 47 στο 26, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Με ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα 27%, δεν είχαν καμία τύχη. Αν μάλιστα δε βελτιώσουν στη συνέχεια την απόδοσή τους, θα αποχαιρετίσουν νωρίς τη διοργάνωση, καθώς είναι κατώτεροι ακόμα και των Βόσνιων.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλαϊτζής, Παταβούκας 2, Μπουντούρης, Παπανικολάου 13 (1), Σιγάλας 7, Κορωνιός 9 (1), Αλβέρτης 7 (1), Οικονόμου 16, Μυριούνης, Γιαννούλης, Ρεντζιάς 14, Χριστοδούλου 6 (1).

ΤΟΥΡΚΙΑ: Κονούκ 1, Τουντσερί, Τουρτσκάν 5, Ενέ 14 (1), Αϊντίν 5 (1), Ερντενάι 5, Κουτλουάι 2, Εβλιγιάγλου 2, Μπεσόκ 2, Οϊγκούτς 2, Γκιργκίν, Σαρίτσα 14 (3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ