Πέμπτη 26 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Σανίδα σωτηρίας στη ΦΙΦΑ...

Η αναζήτηση στηρίγματος, αναφορικά με το χρόνο των εκλογών, από τον Κ. Τριβέλλα στο συνήθη σύμμαχο (ΦΙΦΑ) είχε αποτέλεσμα (τουλάχιστον προσωρινό). Η χιλιοειπωμένη απειλή για αποπομπή των ελληνικών ομάδων (σε σωματειακό ή εθνικό επίπεδο) ανασύρθηκε απ' τη ναφθαλίνη. Ομως η αντιπολίτευση δεν πτοείται και δηλώνει πως θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ενημέρωσε (με τη σύμφωνη γνώμη του Γ. Δέδε) την παγκόσμια συνομοσπονδία για την προσφυγή των 22 ενώσεων και την απόφαση του δικαστηρίου. Το έγγραφό του καταλήγει με την... παράκληση "όπως αυτή η ενέργεια (προσφυγή και απόφαση) να μην έχουν επιπτώσεις επί των εθνικών μας ομάδων και σωματείων που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις"... Απαντώντας η ΦΙΦΑ, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει πως δεν πρόκειται ν' αναγνωρίσει "μια διοίκηση που έχει εκλεγεί μετά από τη μεσολάβηση ενός πολιτικού δικαστηρίου". Οπως μάλιστα διαρρέουν "κύκλοι" προσκείμενοι στην παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ, κατά το σημερινό ΔΣ ο Κ. Τριβέλλας, στηριζόμενος στη ΦΙΦΑ, θ' αρνηθεί τελικά να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη της γενικής συνέλευσης (12-13/7) θέμα αρχαιρεσιών.

Από την πλευρά της η Ποδοσφαιρική Ενωτική Κίνηση (ΠΕΚ), δεν αλλάζει απόψεις και τακτική. Στέλεχός της μιλώντας χτες στο "Ρ" χαρακτήρισε τα παραπάνω "παραμύθια της Χαλιμάς και εκβιασμούς", αποδίδοντας τη θέση της ΦΙΦΑ σε "ελλιπή ενημέρωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ