Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΠΑΣΚΕ σε μαθήματα "διαλόγου"

Σύσκεψη της ΠΑΣΚΕ χτες, με φωνές για αντίδραση στη μερική απασχόληση και τις αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις

Στην προσπάθεια αναβάθμισης της λειτουργίας της ΠΑΣΚΕ, εντάχθηκε η χτεσινή ευρεία σύσκεψη στελεχών της, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τον "κοινωνικό διάλογο". Σύσκεψη, που χαρακτηρίστηκε από αντιφάσεις και αντιθέσεις, ενώ ένας συνδικαλιστής την αποκάλεσε "σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που κάλεσαν και την ΠΑΣΚΕ..."!

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος ανέπτυξε τις γνωστές θέσεις του για τον "κοινωνικό διάλογο", σημειώνοντας ότι "εμείς δεν πήγαμε στον κοινωνικό διάλογο για να φύγουμε. Θα φύγουμε μόνο αν μας αναγκάσουν". Για το ασφαλιστικό,είπε πως η ΓΣΕΕ δε θα υποχωρήσει από τις προτάσεις της.

Για τις άλλες παρατάξεις, είπε ότι η ΕΣΑΚ είναι ενάντια στο "διάλογο", καθώς και ότι λειτουργεί σαν "τουρίστας" στη ΓΣΕΕ, ασχολούμενη μόνο με θέματα που την ενδιαφέρουν! Το χαρακτηρισμό του "τουρίστα" επιφύλαξε και στην "παράταξη της Δεξιάς", που οι εκπρόσωποί της "έρχονται, μιλούν και φεύγουν". Για την "Αυτόνομη Παρέμβαση" είπε ότι χαρακτηρίζεται από "τσαρλατανισμό, αλαζονεία που συναντάς στους πολύ μεγάλους ή στους πολύ μικρούς και καιροσκοπισμό, στην προσπάθεια άρθρωσης πολιτικού λόγου".

Ορισμένα στελέχη της ΠΑΣΚΕ εναντιώθηκαν στη μερική απασχόληση, στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στις αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις και ζήτησαν να υπάρξει αντίδραση από το συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ