Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό "όχι" στη συρρίκνωση

Την απόφαση να παλέψουν ενάντια στη συρρίκνωση του κλάδου διατράνωσαν χτες μεταλλεργάτες της Αττικής, στην πλατεία Κάνιγγος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του κλάδου του μετάλλου πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος,μεταλλεργάτες της Αττικής, μετά από κάλεσμα 16 σωματείων του κλάδου.

Τη συγκέντρωση "άνοιξε" ο Β. Σκουράκης,πρόεδρος του σωματείου Μετάλλου Αθήνας,ο οποίος σημείωσε πως "είμαστε εδώ, για να δώσουμε απάντηση σ' όλους αυτούς που με τη στάση τους οξύνουν τα προβλήματα του κλάδου, το μεγάλο κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση". Χαρακτήρισε τη συγκέντρωση πρώτο βήμα, "στην προσπάθεια που κάνουμε να συντονίσουμε την πάλη μας, τους αγώνες που έχουν ήδη αναπτύξει οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή της, τους αγώνες που γίνονται στα εργοστάσια ενάντια στις απολύσεις, τους αγώνες των συνταξιούχων μεταλλεργατών για τη διάσωση του ΕΤΕΜ".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ι. Πουντίδης,πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά,που, επισημαίνοντας ότι "οι εργαζόμενοι της Ζώνης έχουν αναπτύξει μακροχρόνιους αγώνες και έχουν πετύχει μια σειρά κατακτήσεις", τόνισε ότι "η εμπειρία μας δείχνει πως θα πρέπει να εξορμήσουμε στους χώρους δουλιάς, να συγκροτήσουμε απ' τα κάτω το μέτωπο πάλης των εργαζομένων, ώστε να επιβάλουμε με τους αγώνες μας να σκύψουν πάνω στα προβλήματα και να δώσουν λύσεις".

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δ. Τσιουμπρής,αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μετάλλου, ο οποίος - μεταξύ άλλων - αναφέρθηκε στις ευθύνες της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας που αρνείται να οργανώσει τον αγώνα των μεταλλεργατών. Απηύθυνε κάλεσμα να συμμετέχουν στο συντονισμό σε όλα τα σωματεία, τονίζοντας ότι "στοχεύουμε να πλατύνει και να πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα".

Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου λόγω της απουσίας όλων, θυροκόλλησαν το ψήφισμά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ